Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στο Twitter αλλά δε μου φέρονται σωστά»

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στο Twitter αλλά δε μου φέρονται σωστά»
Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, όπου συζήτησαν τα πολιτικά «παιχνίδια» που ο Τραμπ υποστηρίζει ότι παίζει το κοινωνικό δίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο την Τρίτη, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος είπε ότι το Κογκρέσο θα έπρεπε «να εμπλακεί» σε μια μάχη κατά των «προκατειλημμένων» πρακτικών της εταιρείας κοινωνικών μέσων. Ο Ντόναλντ Τραμπ τουίταρε ότι είχε μια «εξαιρετική συνάντηση» με τον Ντόρσεϊ και ότι θέλει να διατηρήσει έναν «ανοιχτό διάλογο» με το τεχνολογικό στέλεχος.

«Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας», απάντησε ο Ντόρσεϊ μέσω Twitter. «Το Twitter είναι εδώ για να υπηρετήσει ολόκληρη τη δημόσια συζήτηση και σκοπεύουμε να το κάνουμε πιο υγιές και πιο πολιτικό. Ευχαριστώ για τη συζήτηση για αυτό το θέμα. Σε μια σειρά από tweets εχθές, ο Τραμπ είπε ότι ήταν “τόσο αληθινό” και ότι ο ίδιος ήταν το καλύτερο “πράγμα” που συνέβη στην εταιρεία, αλλά ότι το Twitter δε “με μεταχειρίζεται καλά σαν Ρεπουμπλικανό”. Ο πρόεδρος παραπονέθηκε ότι ο αριθμός των ακολούθων του θα ήταν “υψηλότερος” εάν το Twitter “δεν έπαιζε τα πολιτικά του παιχνίδια”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κογκρέσο θέλει να εμπλακεί- και θα έπρεπε», είπε.

Από την Τρίτη το πρωί, ο Τραμπ είχε 59,9 εκατομμύρια οπαδούς του Twitter, καθιστώντας τον, τον 13ο πιο δημοφιλή χρήστη στο δίκτυο κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τραγουδιστές όπως την Κέιτι Πέρι και την Τέιλορ Σουίφτ. Ο Τραμπ, βέβαια, έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στην προσπάθεια του Twitter πέρυσι να αφαιρέσει δεκάδες εκατομμύρια ύποπτους λογαριασμούς, με την εταιρεία να λέει ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του χειραγώγιμου και καταχρηστικού περιεχομένου διαγράφοντας ψεύτικα προφίλ.

Ο πρόεδρος έχασε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς στην εκκαθάριση, αλλά και πολλοί από τους πιο ορατούς χρήστες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Τζακ Ντόρσεϊ, δήλωσαν ότι έχασαν περίπου 200.000 οπαδούς στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

«Ο Τζακ είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα μετά από πρόσκληση του προέδρου», είπε ένας αντιπρόσωπος του Twitter. «Συζήτησαν τη δέσμευση του Twitter να προστατεύσει την υγεία της δημόσιας συνομιλίας πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ το 2020 και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της κρίσης των οπιούχων».

Ο Ντόρσεϊ είπε στους νομοθέτες τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία δεν ήταν προκατειλημμένη και ότι υπήρχαν τεχνικές εξηγήσεις για κάθε παράδειγμα που οι Ρεπουμπλικανοί είχαν εγείρει για να ασκήσουν πίεση στην πολιτική τους μεροληψία. Το Twitter δήλωσε την Τρίτη ότι περίπου το 38% του προσβλητικού περιεχομένου του εντοπίζεται πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας και επισημαίνεται επιπλέον για ανθρώπινο έλεγχο, από πέρυσι.

«Παίρνουμε μια πιο δραστική προσέγγιση στη μείωση της εξύβρισης και των επιπτώσεών της στο Twitter», δήλωσε ο Ντόρσεϊ την Τρίτη. «Μειώνουμε την επιβάρυνση των θυμάτων και, όπου είναι δυνατόν, αναλαμβάνουμε δράση πριν από την αναφορά της κατάχρησης».