Nτόρα Μπακογιάννη: «Μπαρούφες» τα όσα ακούγονται περί βεντέτας με τον Αντώνη Σαμαρά

Nτόρα Μπακογιάννη: «Μπαρούφες» τα όσα ακούγονται περί βεντέτας με τον Αντώνη Σαμαρά
«Δεν έχω βεντέτα με τον κ. Σαμαρά, απλά διαφωνώ».

Τη θέση της για την τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά στην άδεια διαμονής μεταναστών για εργασία στη χώρα επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τοποθετήθηκε για τις αντιδράσεις Σαμαρά στο νομοσχέδιο, αφού τόνισε ότι ο νόμος Σαμαρά για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο. «Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι με προϋπόθεση την επταετία. Σήμερα βάζουμε τριετία με αυστηρότερα κριτήρια, καθώς θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας» είπε και διερωτήθηκε: «Είναι καλύτερα να κάθεται κάποιος 7 χρόνια στην Ελλάδα χωρίς να ξέρουμε που βρίσκεται ή να ξέρουμε πού δουλεύουν;».

Μιλώντας για την περιοχή των Χανίων, όπου εκλέγεται, είπε πως υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών. «Είχαμε μεγάλο αριθμό μεταναστών που πήγανε στην Ιταλία γιατί πήραν χαρτιά σε δύο χρόνια. Οι Έλληνες θέλουν να δουλέψουν σε άλλες δουλειές, με καλύτερο μισθό», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία βεντέτα μαζί του. «Είναι μπαρούφες όσα ακούγονται. Απλώς διαφωνώ με τον Σαμαρά. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις πριν γίνουν συζητήσεις στα ελληνοτουρκικά. Γιατί αντιδρά για το θέμα των μεταναστών ενώ ξέρει ότι είναι ο δικός του νόμος και το μόνο που αλλάζει είναι ότι παίρνουν άδεια παραμονής, δεν γίνονται ελληνοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: