Το Ντουμπάι ετοιμάζει μία «κλειστή», κλιματιζόμενη πόλη

Το Ντουμπάι ετοιμάζει μία «κλειστή», κλιματιζόμενη πόλη

Θα έχει έκταση 4,5 εκατ. τ.μ. και θα διαθέτει κατοικίες, καταστήματα, κήπους, ξενοδοχεία, ακόμα και... νοσοκομεία - Δείτε το βίντεο.

Δεν θα είναι απλώς ένα προάστιο. Θα είναι μια μίνι-πόλη που θα έχει ως πρότυπο τη λεωφόρο Broadway της Νέας Υόρκης και την Oxford Street του Λονδίνου. Θα υποδέχεται πάνω από 180 εκατ. επισκέπτες ετησίως, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη ζέστη, αφού ολόκληρη η πόλη θα είναι κλιματιζόμενη!

Το Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θέλουν πια να γίνουν απλά το οικονομικό κέντρο του αραβικού ή του ισλαμικού κόσμου -αυτό το έχουν ήδη κατακτήσει-, θέλουν να γίνουν το κέντρο ολόκληρου του κόσμου και ένας από τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να το καταφέρουν είναι με τεράστιες κατασκευές σαν αυτή.

Ο ίδιος ο ηγέτης του Εμιράτου σεΐχης Mohammed bin Rashid al-Maktoum αποκάλυψε τα σχέδια του Mall of the World, που θα γίνει ο κεντρικός τουριστικός πόλος έλξης και θα βοηθήσει το Ντουμπάι να γίνει το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο για τους πάνω απο 2 δισ. ανθρώπους που ζουν σε απόσταση μιας αεροπορικής πτήσης από την πόλη.

1/5
Photo:

Το Mall of the World θα διαθέτει το μεγαλύτερο στεγασμένο amusement park και εμπορικό κέντρο στον κόσμο, 100 ξενοδοχεία και συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών, έναν χώρο εκδηλώσεων (για συναυλίες, παραστάσεις κ.λπ.) χωρητικότητας 15.000 θεατών, ενυδρείο με 33.000 ψάρια και θηλαστικά, καθώς και ένα «προάστιο» ειδικά αφιερωμένο στον ιατρικό τουρισμό. Τα κτήρια θα συνδέονται μεταξύ τους με σκεπαστές λεωφόρους και τεράστιους πεζοδρόμους μήκους 7 χιλιομέτρων.

Το κόστος του σχεδίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, όπως και το πότε ακριβώς προγραμματίζεται να είναι έτοιμο.

Στο μεταξύ, δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Διαβάστε ακόμη:

Το νέο κέντρο του αεροπορικού κόσμου

Ένα mall – εμπειρία!

Emirates: Δεύτερη καθημερινή πτήση στο δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι

Οι μπάτλερ του Ντουμπάι