Ντράγκι: Δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην ευρωζώνη

Ντράγκι: Δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην ευρωζώνη
epa06189783 Mario Draghi, President of the European Central Bank (ECB), attends a press conference in Frankfurt Main, Germany, 07 September 2017. Draghi presented the outcomes of the ECB Governing Council monetary policy meeting and the decision on interest rate. EPA/ARMANDO BABANI
Η αδύναμη μεταποίηση απειλεί να μολύνει και τους υπόλοιπους οικονομικούς τομείς στην ευρωζώνη, προειδοποίησε ο Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η οικονομία της ευρωζώνης δεν δείχνει κάποια πειστικά σημάδια ανάκαμψης, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Μάριο Ντράγκι, λέγοντας ότι η επίμονη κάμψη στη μεταποίηση απειλεί να μολύνει και τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι τα τελευταία στοιχεία και δείκτες όπως οι παραγγελίες στη μεταποίηση δεν εμφανίζουν εικόνα πιθανής ανάκαμψης της ανάπτυξης στο κοντινό μέλλον.

«Όσο περισσότερο διαρκεί η αδυναμία στη μεταποίηση, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο να επηρεαστεί από την επιβράδυνση η οικονομία», πρόσθεσε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.