Ντράγκι σε Τσίπρα: Μην ανησυχείς…

Ντράγκι σε Τσίπρα: Μην ανησυχείς…

Τι είπαν στον Τσίπρα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το χρέος, το αναπτυξιακό και η ρευστότητα αναμένεται να τεθούν στην κορυφή της ατζέντας που θα θέσει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Στόχος να προσδιοριστούν τα απαραίτητα βήματα και η μέθοδος που θα ακολουθηθεί για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Απαραίτητο στοιχείο, είναι η ταχύτητα για να αποκατασταθούν προβλήματα σε τραπεζικό σύστημα

Εν τω μεταξύ, ο Ντράγκι μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσει την απόφαση της ΕΚΤ, σχετικά με τα εχέγγυα των ελληνικών τραπεζών.

«Μην ανησυχείς για το κούρεμα στα Collateral. Έγινε με τρόπο που να μην υπάρχει επίδραση στον ELA, καταλαβαίνεις όμως ότι το ζητούμενο είναι η ταχύτητα», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα η ρευστότητα και να κινηθούμε γρήγορα. Ευχαριστώ για τη στάση σας και θα δούμε τι θα κάνουμε με τους εταίρους μας», φέρεται να απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό, ότι όσο η Ελλάδα είναι σε καθεστώς μη πληρωμής, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο. θα πρέπει πρώτα να διευθετηθεί η οφειλή. Πάντως, δήλωσε ανοικτή στο να βοηθήσει στα τεχνικά ζητήματα.

Πηγή: news247.gr