Ο 15χρονος που έχει κερδίσει πάνω από 100.000 δολάρια φτιάχνοντας παιχνίδια

Ο 15χρονος που έχει κερδίσει πάνω από 100.000 δολάρια φτιάχνοντας παιχνίδια

Πως ένας μαθητής έχει καταφέρει να βγάλει σε χρόνο ρεκόρ, χρήματα για τα οποία άλλοι προσπαθούν χρόνια. 

Όταν είστε νέος σε μια εργασία, οι περισσότεροι άνθρωποι αγωνίζονται για να κερδίσουν αμοιβές που να προσεγγίζουν τα 100.000 δολάρια.

Αυτό όμως δε μοιάζει να ισχύει για τον δεκαεπτάχρονο Λιθουανό Λαϊμόνας Μιλέσκα, ή Λολέρις, όπως τον αποκαλούν.

Ο Μιλέσκα δημιουργεί βιντεοπαιχνίδια εδώ και περίπου πέντε χρόνια με το ψευδώνυμο Λολέρις μέσω μιας πλατφόρμας που ονομάζεται Roblox. Και έχει ήδη κερδίσει πάνω από 100.000 δολάρια, παρότι η επαγγελματική εκδοχή του προγράμματος Roblox κυκλοφόρησε μόλις πριν από ένα χρόνο.

To Roblox είναι μια ιστοσελίδα και εφαρμογή όπου τα μέλη μπορούν να παίξουν και να δημιουργήσουν σε απευθείας σύνδεση τρισδιάστατα παιχνίδια. Ο Ντέιβιντ Μπαζούκι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Roblox, λέει ότι 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε μήνα την ιστοσελίδα για να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί από άλλους χρήστες.

Ένα μικρό υποσύνολο αυτών των 4,7 εκατομμυρίων χρηστών δημιουργεί αυτά τα παιχνίδια και ο Μιλέσκα είναι ένας από τους πιο επιφανείς δημιουργούς στο Roblox.

Ο Roblox δεν πληρώνει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν παιχνίδια – κερδίζουν χρήματα κάθε φορά που οι παίκτες κάνουν εικονικές αγορές στα παιχνίδια τους. Οι παίκτες αγοράζουν αντικείμενα μέσα στο παιχνίδι με ένα εικονικό νόμισμα που ονομάζεται Robux, και οι προγραμματιστές αυτών των παιχνιδιών μπορούν να ανταλλάξουν το εν λόγω νόμισμα με πραγματικά χρήματα μέσω του Roblox.

Δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές τόσο επιτυχείς όσο ο Μιλέσκα – ο Μπαζούκι λέει ότι μόνο δύο ή τρεις προγραμματιστές καταλήγουν να κερδίζουν τόσα χρήματα. Αυτοί οι κορυφαίοι προγραμματιστές αρχίζουν να κερδίζουν περισσότερα από 20.000 δολάρια το μήνα και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα 250.000 δολάρια ανά έτος.

«Νομίζω ότι ο κύριος λόγος είναι επειδή είμαι πραγματικά πρόθυμος να δοκιμάσω νέα πράγματα», ανέφερε ο Μιλέσκα στο Business Insider, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το γιατί πιστεύει ότι τα παιχνίδια του έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία.

Το πιο δημοφιλές παιχνίδι του μέχρι σήμερα είναι το ‘Mad Paintball’, ένα shooter που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο και έχει ήδη παιχτεί πέντε εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με τον Μιλέσκα.

Ο Μιλέσκα δεν είναι ο μόνος έφηβος που έχει σημειώσει τόσο εντυπωσιακά επιτεύγματα στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε τέτοια νεαρή ηλικία. Στην ηλικία των 14, ο Ρόμπερτ Νέι δημιούργησε ένα παιχνίδι για κινητά που ονομάζεται ‘Bubble Ball’ που εγκαταστάθηκε περισσότερες από δύο εκατομμύρια φορές μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, όταν κυκλοφόρησε το 2011. Πιστεύεται ότι έχει κερδίσει 2.000.000 δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μόνο απ’ αυτό το παιχνίδι.

Η βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχει ήδη αποδείξει ότι είναι μια απίστευτα προσοδοφόρα βιομηχανία για εφήβους – όχι μόνο για αυτούς που δημιουργούν τα παιχνίδια, αλλά και για εκείνους που τα παίζουν. Επαγγελματίες παίκτες όπως ο Jiang ‘YYF’ CEN κερδίζουν τεράστια ποσά από τη νίκη σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ο Σεν κέρδισε 200.000 δολάρια μόνο από τη νίκη του σε ένα τουρνουά ‘Dota 2’ με την ομάδα του Invictus Gaming το 2012.

Διαβάστε ακόμα: Επιχειρηματίες από… κούνια!