Ο 16χρονος «δημοσιογράφος» που ξεγέλασε το Twitter

Ο 16χρονος «δημοσιογράφος» που ξεγέλασε το Twitter

Ο νεαρός Βρετανός κατάφερε να πείσει ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους πως έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τις μεταγραφές των μεγαλύτερων συλλόγων.

O εικονιζόμενος στην παραπάνω φωτογραφία ονομάζεται Σάμουελ Ρόουντς. Είναι ο αθλητικός «δημοσιογράφος» που προέβλεψε μέσα από το Twitter πως η Chelsea θα απέλυε τον προπονητή της ομάδας Ρομπέρτο ντι Ματέο τον Νοέμβριο του 2012.

Ωστόσο, εάν ψάξετε στο Google με το όνομά του, το μόνο που θα βρείτε είναι την εταιρεία πώλησης κοσμημάτων Origami Owl.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Η ιστορία έχει ως εξής: ο 16χρονος οπαδός της Arsenal, Σαμ Γκάρντινερ αποφάσισε να γίνει αθλητικός δημοσιογράφος στο… Twitter, δανειζόμενος το avatar του από μια τυχαία αναζήτηση στο Google και βγάζοντας όλα τα συνοδευτικά στοιχεία από το μυαλό του.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o Γκάρντινερ ισχυρίστηκε πως έγραφε για την εφημερίδα τους, αλλά και την Daily Telegraph. Κι αυτό μόνο όταν είχε ήδη αποκαλυφθεί η προσπάθειά του να περάσει ως αθλητικογράφος της εφημερίδας Goal.

Διαβάστε ακόμη: Δύσκολοι καιροί για την Manchester United

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους FT, ο Γκάρντινερ που σήμερα είναι 17 ετών, παραδέχεται πως διοχέτευσε από το… σαλόνι του την είδηση πως ο ποδοσφαιριστής Μοχάμεντ Σάλα πραγματοποιούσε συμφωνία ύψους 9 εκατ. λιρών με τη Liverpool. Είδηση που αναπαρήγαγε το fan club της ομάδας, με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις στη Βρετανία.

 

Ο 17χρονος από το βόρειο Λονδίνο που κατάφερε να ξεγελάσει δημοσιογράφους και ποδοσφαιριστές αφού τους μιλούσε στο Twitter χρησιμοποιώντας το «επαγγελματικό» του προφίλ, είχε στο απώγειο της «δόξας» του περίπου 20.000 followers στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη: Εταιρείες που «πονάνε»…τη φανέλα

Η δημοσιογραφική «καριέρα» του Γκάρντινερ τελείωσε άδοξα όταν η Telegraph αποκάλυψε πως τα ρεπορτάζ του νεαρού ήταν ψευδή, με αποτέλεσμα να κλείσει ο λογαριασμός του στο Twitter.

«Ήταν ο μόνος τρόπος να γίνω γνωστός», δήλωσε ο Γκάρντινερ στους Financial Times. «Όλοι έχουν άποψη, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση στην πραγματική αγορά μεταγραφών», εξηγεί ο νεαρός, προσθέτοντας πως τώρα θέλει να γίνει ένας πραγματικός δημοσιογράφος.

Διαβάστε ακόμη: Είναι ο Σάκης Ρουβάς ο καλύτερος πωλητής της Ελλάδας;