Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris μπαίνει στον «χορό» του Bitcoin – Θα δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris μπαίνει στον «χορό» του Bitcoin – Θα δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα
epa06403161 A golden symbolic Bitcoin is pictured in Duesseldorf, Germany, 22 December 2017. Bitcoin, the cryptocurrency that has soared in value this year, plunged below 11,000 Dollars on 22 December, sinking by nearly half from a record high it hit less than a week ago. The cryptocurrency, which allows anonymous transactions unrestricted by global borders, is popular with tech heads, people suspicious of government and those seeking to launder money. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ορισμένοι ακόμη αερομεταφορείς, όπως η TAR Airlines του Μεξικού, έχουν επίσης εξαγγείλει πως θα δέχονται πληρωμές σε Bitcoin.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, ανήγγειλε χθες Τρίτη ότι ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris θα δέχεται προσεχώς πληρωμές σε Bitcoin.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την προσφορά πτήσεων στους Σαλβαδοριανούς», ενώ η εταιρεία θα γίνει «η πρώτη στον κόσμο που θα αποδέχεται (πληρωμές σε) Bitcoin και φυσικά το (ψηφιακό) πορτοφόλι Chivo», σημείωσε ο κ. Μπουκέλε, σχολιάζοντας μέσω Twitter εκδήλωση της εταιρείας που έγινε με βιντεοδιάσκεψη.

Ορισμένοι ακόμη αερομεταφορείς, όπως η TAR Airlines του Μεξικού, έχουν επίσης εξαγγείλει πως θα δέχονται πληρωμές σε Bitcoin.

Το Chivo είναι το ψηφιακό πορτοφόλι που δημιούργησε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ στο πλαίσιο της αναγνώρισης του Μπιτκόιν ως επίσημου νομίσματος της χώρας, πέραν του δολαρίου.

Ο αερομεταφορέας Volaris, που έχει την έδρα του στο Μεξικό, διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να δώσει στους πελάτες του στο Ελ Σαλβαδόρ τη δυνατότητα να πληρώνουν με το συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως έδωσε την άδεια σε θυγατρική της Volaris να αρχίσει πτήσεις στη χώρα.

Η κυβέρνηση του κ. Μπουκέλε δικαιολόγησε την αναγνώριση του Bitcoin επικαλούμενη το ότι μπορεί να μειώσει το κόστος της μεταφοράς χρημάτων στη χώρα από τα τρία εκατομμύρια μετανάστες στο εξωτερικό, 2,5 εκατ. εκ των οποίων ζουν στις ΗΠΑ. Τα εμβάσματα από το εξωτερικό αντιπροσωπεύουν το 22% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Σαλβαδόρ.

Ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους και προειδοποίησαν το Σαν Σαλβαδόρ ότι το εγχείρημα ενέχει αρκετούς κινδύνους.