Ο «άγνωστος» τρίτος υποψήφιος των αμερικανικών εκλογών

Ο «άγνωστος» τρίτος υποψήφιος των αμερικανικών εκλογών
ORLANDO, FL - SEPTEMBER 22: Former New Mexico Gov. Gary Johnson speaks in the Fox News/Google GOP Debate at the Orange County Convention Center on September 22, 2011 in Orlando, Florida. The debate featured the nine Republican candidates two days before the Florida straw poll. (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Ο υποψήφιος του Ελευθεριακού Κόμματος που δεν έχει τη λάμψη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Μέξικο, Γκάρι Τζόνσον, έλαβε το χρίσμα του Ελευθεριακού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Στο συνέδριο του κόμματος, κατέβηκε μαζί με άλλους πέντε υποψήφιους, και κέρδισε το 55,8% των ψήφων. Στην εκλογική κούρσα, το πιθανότερο είναι να έχει στο πλάι του ως υποψήφιο αντιπρόεδρο τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μπιλ Γουέλντ, αν και πολλοί στο κόμμα εμφανίζονται διστακτικοί καθώς έγινε μέλος του μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Ο συντάκτης του Fortune, Τζεφ Κόλβιν, έχει περιγράψει την ψήφο στους Τζόνσον – Γουελντ ως «ελαφρά ελευθεριακή» και όχι «βαρέως ελευθεριακή», καθώς θα τους προτιμήσουν όσοι είναι οικονομικά συντηρητικοί και κοινωνικά φιλελεύθεροι.

Ο Τζόνσον πιστεύει στην ελάττωση του ρόλου της κυβέρνησης και επιζητά να επιτραπεί στους ανθρώπους να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους σε σχέση με κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μαριχουάνας και της άμβλωσης. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει την αντικατάσταση όλων των φόρων εισοδήματος με έναν φόρο κατανάλωσης, ενώ θεωρεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα τη «μεγαλύτερη απειλή στην εθνική μας ασφάλεια».

Στη θητεία του ως κυβερνήτης του Νιου Μέξικο, ο Τζόνσον καυχιέται ότι ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό της Πολιτείας και καλλιέργησε ένα οικονομικό περιβάλλον που επέτρεψε στις εταιρείες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο υποψήφιος τρίτου κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι ο ίδιος ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Προτού γίνει κυβερνήτης του Νιου Μέξικο, θέση που κατείχε από το 1995 ως το 2003, έστησε τη δική του εταιρεία, Big J. Enterprises, η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Πολιτεία.

Το 2012, ο Τζόνσον ήταν επίσης υποψήφιος των Ελευθεριακών και έλαβε μόλις 1% των ψήφων. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Fox News, o Τζόνσον θα λάμβανε ποσοστό 10% σε μια υποθετική αναμέτρηση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον σήμερα.