Ο «ΑΚΡΙΤΑΣ» που φυλάει τη βιομηχανία ξύλου

Ο «ΑΚΡΙΤΑΣ» που φυλάει τη βιομηχανία ξύλου

Η μοναδική εν ενεργεία ελληνική βιομηχανία ξύλου επικεντρώνεται σε εξαγωγές σε Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή.

Σε Αλγερία και Λίβανο έχει στραμμένη την προσοχή της η μοναδική εν ενεργεία ελληνική βιομηχανία ξύλου ΑΚΡΙΤΑΣ, η οποία αυτό το διάστημα εκτελεί δύο μεγάλες παραγγελίες για επενδεδυμένη μελαμίνη, της τάξης των 25.000 κ.μ. Η εταιρεία που από τη σύστασή της έχει εξαγωγικό προσανατολισμό επενδύει σε νέες συνεργασίες τόσο στη Βόρειο Αφρική όσο και στη Μέση Ανατολή, καθώς στις περιοχές αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης οικιστικά προγράμματα.

Η αύξηση των πωλήσεων θεωρείται δεδομένη και οι προοπτικές που διαφαίνονται μεγάλες.

Ειδικότερα στην Αλγερία υλοποιείται πρόγραμμα που αφορά στην κατασκευή περισσοτέρων των 1,2 εκατ. νέων κατοικιών. Στην περίπτωση του Λιβάνου, διεθνείς οργανώσεις με επικεφαλής την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ( UNHCR) χρηματοδοτούν οικιστικά projects για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα και οι οποίοι σε αριθμό ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο άτομα.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΚΡΙΤΑΣ εισβάλλει σε αυτές τις αγορές. Έχει ήδη κάνει «άνοιγμα» στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Αφρικής και πιο συγκεκριμένα στην Τυνησία, στην οποία δραστηριοποιείται μεγάλος εισαγωγέας τον οποίο τροφοδοτεί με μοριοσανίδα.

Οι εξαγωγές της εταιρίας πραγματοποιούνται επίσης τόσο προς την αγορά της Τουρκίας όσο και προς τις αγορές Βαλκανικών χωρών. Διαθέτει δε εργοστάσιο παραγωγής μελαμίνης στη Βουλγαρία το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της στην αγορά της Βουλγαρίας και των όμορων βαλκανικών χωρών.

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, τα προϊόντα της διοχετεύονται μέσω των κέντρων διανομής της σε ένα ευρύ δίκτυο χονδρεμπόρων ξυλείας αλλά και σε μεγάλες βιομηχανίες επίπλων.

Πέραν της αύξησης των εξαγωγών, η διοίκηση της εταιρείας στοχεύει στη σύναψη νέων συνεργασιών για τον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων της καθώς και στην αξιοποίηση της μικρής κίνησης που αρχίζει να καταγράφεται στην εσωτερική αγορά σε ειδικές κατηγορίες τεχνικών έργων.

Σημειώνεται πως, η ελληνική εισηγμένη από το 2000 στο Χ.Α., βάσει των επίσημων οικονομικών καταστάσεων,  τη χρονιά που μας πέρασε κατέγραψε τζίρο της τάξης των 31,6 εκατομμυρίων ευρώ και ζημίες ύψους 14,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

Βούρτσες από τη Φλώρινα κάνουν το γύρο του κόσμου