«Ο Αλέξης είναι ηθοποιός – Λέει παραμύθια στον εαυτό του και τα πιστεύει κιόλας»

«Ο Αλέξης είναι ηθοποιός – Λέει παραμύθια στον εαυτό του και τα πιστεύει κιόλας»
epa06316149 Former Greek Financial Minister and founder of Democracy in Europe Movement 2025, Yannis Varoufakis, poses for the photographer prior to a press conference held in Barcelona, northeastern Spain, 08 November 2017. Varoufakis defended that 'Catalonia is a European problem which demands a European solution'. EPA/MARTA PEREZ
Τι αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επίδοση του στις ευρωεκλογές και τον πρωθυπουργό.

Δηλώσεις έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Καθημερινή. Σε ερώτηση για αν το συζητήσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Μακριά από εμάς η δαιμονοποίηση ανθρώπων, αλλά ο Τσίπρας λέει παραμύθια στον εαυτό του και τα πιστεύει κιόλας», λέει ο πρώην υπουργός σε επικοινωνία του με την «Κ».

«Ο Αλέξης είναι όπως ένας ηθοποιός που ανεβαίνει στη σκηνή για να παίξει ένα ρόλο, δηλαδή για να ερμηνεύσει ένα ψέμα, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι για να είναι καλός πρέπει εκείνη τη στιγμή να πιστεύει μέσα του ότι ο ρόλος είναι αληθινός και ότι αυτά που λέει είναι η αλήθεια».

Με αυτή την παρομοίωση ο κ. Βαρουφάκης αποκλείει κάθε συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, συμπληρώνοντας με νόημα: «Ο Αλέξης ξέρει πως ξέρω ότι ξέρει». O κ. Βαρουφάκης σίγουρα ξέρει πολλά που εμείς δεν ξέρουμε, καθώς φήμες που ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει επιμένουν ότι είχε τη συνήθεια να καταγράφει με το κινητό του τις απόρρητες κυβερνητικές συσκέψεις, αλλά και τις συνεδριάσεις του Europgroup.

Κατά τη γνώμη του η μεγάλη ήττα των ευρωεκλογών ισοδυναμεί με σίγουρη ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που η ήττα είναι αναπόφευκτη, χαμένη θα είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί να ψηφίσουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν μνημόνια; Θα έχουν το κουράγιο στην αντιπολίτευση να αντισταθούν σε νέα μέτρα και νέα μνημόνια; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ηγηθεί της αντίστασης στην ολιγαρχική παλιννόστηση». Ωστόσο, δεν αποκλείει τη μετεκλογική συνεννόηση ακόμα και με όσους κατηγορεί για «ολιγαρχική παλιννόστηση». «Η διχόνοια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Πρέπει να μιλάμε. Ο Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Κι εγώ το προσπάθησα το 2015. Να συζητήσουμε το πώς».