Ο Άλις Κούπερ είχε ξεχάσει πίνακα του Άντι Γουόρχολ στην αποθήκη του

Ο Άλις Κούπερ είχε ξεχάσει πίνακα του Άντι Γουόρχολ στην αποθήκη του

Ένας παρόμοιος πίνακας αλλά μεγαλύτερου μεγέθους και σε διαφορετικά χρώματα πωλήθηκε 20,4 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

Ο αμερικανός χαρντ ρόκερ ‘Αλις Κούπερ βρήκε έναν πίνακα σε μεταξοτυπία του ‘Αντι Γουόρχολ, τυλιγμένο μέσα ένα ντουλάπι αποθήκης, ανάμεσα σε παλιά πράγματά του. Ήταν ένα δώρο που του είχε δοθεί πριν από δεκαετίες, του οποίου την ύπαρξη είχε ξεχάσει.

Ο πίνακας “Little Electric Chair” που φέρει τη μονογραφή του Γουόρχολ, που παρουσιάζει μια ηλεκτρική καρέκλα, στα χρώματα του κόκκινου και του μαύρου, ήταν το δώρο γενεθλίων του που του είχε κάνει η τότε σύντροφος του, Σίντι Λανγκ, ανακοίνωσε ο μάνατζερ του Σεπ Γκόρντον, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της βρετανικής Guardian.

Ο Γουόρχολ ζωγράφισε πολλά έργα σε μεταξοτυπία γύρω από το θέμα της εσχάτης των ποινών, κυρίως έπειτα από την εκτέλεση το 1953 του Τζούλιους και της ‘Εθελ Ρόζενμπεργκ, ενός ζευγαριού που καταδικάστηκε γιατί διαβίβασε στοιχεία του αμερικανικού πυρηνικού προγράμματος στη Σοβιετική Ένωση.

Ένας παρόμοιος πίνακας αλλά μεγαλύτερου μεγέθους και σε διαφορετικά χρώματα πωλήθηκε 20,4 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Ο 69χρονος ‘Αλις Κούπερ δεν είχε δει τον πίνακα αυτόν από το 1971 ή το 1972 αλλά θυμήθηκε την ύπαρξή του σε μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια με έναν έμπορο τέχνης και έκτοτε άρχισε να τον ψάχνει. Τελικά ο πίνακας βρέθηκε σε απίθανο μέρος.

“Μόνο μέσα σε ένα σύμπαν ροκ εν ρολ μπορείτε να ξεχάσετε ότι έχετε έναν ‘Αντι Γουόρχολ”, αστειεύτηκε ο Σεπ Γκόρντον. “Ήταν άλλη εποχή. Ο ‘Αντι δεν είχε πεθάνει, οι πίνακές του δεν είχαν τόση αξία και ο ‘Αλις εμφανιζόταν στο Madison Square Garden με εισιτήριο 3,50 δολάρια”, εξήγησε ο μάνατζερ.

Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης με τα μακιγιαρισμένα μάτια με μαύρη μπογιά, που ήταν φίλος με τον ‘Αντι Γουόρχολ, δεν έχει ακόμη αποφασίσει τί θα κάνει με τον πίνακα. Ο ‘Αλις Κούπερ έχει επαναλάβει το θέμα της θανατικής ποινής πολλές φορές στις συναυλίες του, προσποιούμενος ότι εκτελείται, μερικές φορές δι’ απαγχονισμού, στη λαιμητόμο ή με ηλεκτροπληξία.