Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακηρύχθηκε «CEO της χρονιάς»

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακηρύχθηκε «CEO της χρονιάς»
epa06469739 Albert Bourla, CEO Pfizer, speaks during the 48th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 24 January 2018. The meeting brings together enterpreneurs, scientists, chief executive and political leaders in Davos January 23 to 26. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το CNN Business ανακήρυξε τον Μπουρλά, ως CEO της χρονιάς, επιλέγοντάς τον από μία λίστα που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τον Ίλον Μασκ της Τέσλα και τον Ντ. Σόλομον της Goldman Sachs.

Το CNN Business ανακήρυξε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ως CEO της χρονιάς, επιλέγοντάς τον από μία λίστα με τα πλέον κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τον Έλον Μασκ της Τέσλα και τον Νταβίντ Σόλομον της Goldman Sachs.

Ο Μπουρλά ήταν η επιλογή μας για όλα όσα έκανε η Pfizer σε μια χρονιά όπου τα εμβόλια Covid έγιναν κυρίαρχα και βοήθησε στη σταθεροποίηση της οικονομίας της Αμερικής — και ολόκληρου του κόσμου, αναφέρει το CNN Business. Αν και η Pfizer δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει αναπτύξει εμβόλιο, είναι η ηγέτης του Big Pharma, ακόμη περισσότερο από τη BioNTech, με την οποία συνεργάζεται, ή την ανταγωνιστική εταιρεία της Moderna, εξηγεί το CNN.

“Ήταν μία χρονιά με μεγάλες προκλήσεις το 2021. Είχαμε τις ίδιες προκλήσεις που είχαμε και το 2020. Ξεκάθαρα η Pfizer έκανε μεγάλο καλό στην ανθρωπότητα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό” τόνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Αναφερόμενος στο αντιϊκό χάπι της εταιρείας, το οποίο εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπουρλά είχε εκφράσει στις αρχές Φθινοπώρου την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητά του. “Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης” είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Pfizer τροποποιεί ήδη το εμβόλιο της για να “χτυπήσει” τη μετάλλαξη Ομικρον και σύμφωνα με τον Μπουρλά το νέο σκεύασμα θα μπορούσε να δοκιμαστεί και να υποβληθεί στις ρυθμιστικές Αρχές για έγκριση έως τον Μάρτιο.