Ο απρόσμενος λόγος για τον οποίο η NASA προσφέρει 1 εκατ. δολάρια

Ο απρόσμενος λόγος για τον οποίο η NASA προσφέρει 1 εκατ. δολάρια

Ο στόχος του οργανισμού να στείλει άνθρωπο στον Άρη περνά μέσα από μια πολύ δύσκολη εφεύρεση.

Εάν νομίζετε ότι ο πλανήτης Άρης θα έπρεπε να είναι το δεύτερο σπίτι σας, η NASA έχει τον σωστό διαγωνισμό για σας.

Για ένα βραβείο που μπορεί να φτάσει έως και το 1 εκατομμύριο δολάρια, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ προσκαλεί το κοινό να υποβάλει ιδέες για το πώς θα μπορούσε το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο βρίσκεται άφθονο στον κόκκινο πλανήτη, να μετατραπεί σε γλυκόζη, η οποία είναι πιο χρήσιμη για ανθρώπινη κατανάλωση. Ο στόχος είναι να επιτραπεί στους αστροναύτες να επισκέπτονται τον Άρη με λιγότερα υλικά και τελικά «να δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους να ζήσουν και να ευημερήσουν στον πλανήτη».

Η Γη, εντωμεταξύ, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει μια καινοτομία σχετική με το διοξείδιο του άθρακα. Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα εδώ είναι υψηλότερα από ποτέ και αυτό συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή. Ως εκ τούτου, η NASA ελπίζει να εφαρμόσει επιτυχημένες μεθόδους μετατροπής του διοξειδίου του άνθρακα σε γλυκόζη και στη Γη· μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα απόβλητα και το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα για καλό σκοπό.

Αν η μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι το αντικείμενό σας, και πάλι μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να φτάσουν στον Άρη. Μέσω του προγράμματος Centennial Challenges, το οποίο στοχεύει στην τόνωση της καινοτομίας μέσα και έξω από την παραδοσιακή αεροδιαστημική κοινότητα, η NASA έχει ζητήσει επίσης βοήθεια για τον έλεγχο ενός ανθρωποειδούς ρομπότ σε μια προσομοιωμένη αποστολή στον Άρη, και για την κατασκευή «βιώσιμων κατοικιών για μεγάλο διάστημα».

Η NASA δεν είναι ο μόνος οργανισμός που προσπαθεί να στείλει ανθρώπους στον Άρη. Η Boeing και η SpaceX σχεδιάζουν επίσης να στείλουν ανθρώπους να αποικίσουν τον Άρη, και ο Elon Musk λέει ότι ο SpaceX θα μπορούσε να ξεκινήσει μια αποστολή στον Άρη ήδη από το 2022.

Ο διαγωνισμός μετατροπής διοξειδίου του άνθρακα θα «τρέχει» μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2019.