Ο αρχαιότερος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων κλείνει 104 χρόνια συνεργασίας

Ο αρχαιότερος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων κλείνει 104 χρόνια συνεργασίας
In this photo illustration a Coca-Cola logo seen displayed on a smartphone with a Tokyo 2020 Olympic Games logo in the background. (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δίχως αμφιβολία το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Το μέγεθος είναι τέτοιο που οι εταιρείες προσπαθούν να συνδεθούν μαζί του προκειμένου να αποκτήσουν οφέλη από τον αντίκτυπο που δημιουργείται.

Κορυφαίο παράδειγμα αυτό της εταιρείας Coca-Cola, συνεργάζεται με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη, καθιστώντας την  ως τον πιο παλιό χορηγό των Αγώνων.

Η σχέση ξεκίνησε στο Άμστερνταμ του 1928 και θα επεκταθεί μέχρι το Μπρίσμπεϊν 2032, φτάνοντας έτσι τα 104 χρόνια χορηγικής σχέσης. Επιπλέον, είναι ιδρυτικό μέλος του προγράμματος TOP από το 1986 υπό την αποκλειστικότητα της κατηγορίας προϊόντων μη αλκοολούχων ποτών.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτών των ετών και διοργανώσεων, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε με διαφορετικούς τρόπους για να διαφημίσει και να φέρει τα προϊόντα της πιο κοντά στον κόσμο.  Από μπουκάλια, θεματικές αφίσες και άλλα αντικείμενα για τον εορτασμό των Αγώνων, όπως καρφίτσες, μαγνήτες, σημαίες, ενώ συμμετέχει ακόμη και στην οργάνωση του ταξιδιού της Ολυμπιακής φλόγας σε όλο τον κόσμο.