Ο Μπάφετ δίνει ξανά για φιλανθρωπίες 2,9 δισ. δολάρια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής συνέχισε για μια ακόμη χρονιά να προσφέρει μεγάλα ποσά σε ιδρύματα.

Ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ συνεχίζει να κρατά την υπόσχεσή του να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσίας του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Την Πέμπτη ο επενδυτικός κολοσσός Berkshire Hathaway που ανήκει στον Μπάφετ, ανακοίνωσε ότι προσφέρει μετοχές αξίας 2,9 δισ. δολαρίων σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα, με τα περισσότερα εξ αυτών να πηγαίνουν στο ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Τα τέσσερα υπόλοιπα ιδρύματα που συνδέονται με την οικογένεια Μπάφετ είναι: το εκπαιδευτικό ίδρυμα που φέρει το όνομα της τελευταίας συζύγου του, Σούζαν – το ίδρυμα Σέργουντ που διευθύνει η κόρη του – το ίδρυμα Χάουαρντ Μπάφετ που διευθύνει ο μεσαίος γιος του – το ίδρυμα NoVo το οποίο διευθύνει ο μικρότερος γιος του, Πίτερ.

Εδώ και μια δεκαετία ο Μπάφετ δίνει μέρος της περιουσίας του σε ιδρύματα, ενώ το ποσό που έδωσε το 2015 έφτασε τα 2,8 δισ. δολάρια.

Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς ξεκίνησαν το 2010 μια κίνηση με την οποία καλούν τους δισεκατομμυριούχους όλου του πλανήτη να δώσουν τις περιουσίες τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς είτε κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είτε μετά τον θάνατό τους.

Η δέσμευσή τους δεν έχει νομική ισχύ, ούτε κάποιο συμβόλαιο. Απλά αποτελεί μια ηθική υπόσχεση με την οποία έχουν ταχθεί μέχρι στιγμής 154 άτομα και ζευγάρια.