Ο Μπέζος ξανά στην πρώτη θέση με τους πλουσιότερους στον κόσμο, προσπερνώντας τον Μασκ

Ο Μπέζος ξανά στην πρώτη θέση με τους πλουσιότερους στον κόσμο, προσπερνώντας τον Μασκ
epa03387042 Amazon CEO Jeff Bezos walks on stage at a press conference where he introduced new Kindle products such as the Kindle Paperwhite Wi-Fi + 3G, the Kindle Fire HD and new programs and innovations for the wireless tablets at Santa Monica Airport in Santa Monica, California, USA, 06 September 2012. EPA/MICHAEL NELSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανέκτησε από τον Έλον Μασκ ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Όπως αποδείχθηκε λοιπόν, ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου, που πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το τιμόνι της εταιρείας του για να ασχοληθεί με το… Διάστημα, τις εκδόσεις και τις φιλανθρωπίες, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Όπως αναφέρεται σχετικώς, ο πλέον CEO της Amazon ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εκθρονίζοντας, εντέλει, τον ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας της Tesla. Πιο συγκεκριμένα, ο Μασκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 3,9 δισ. δολάρια την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, καθώς η μετοχή της Tesla έκλεισε στα 796,22 δολάρια, υποχωρώντας πάνω από 2,4%.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος είχε ξεπεράσει τον Μπέζος τον Ιανουάριο, χάρη στην εκτόξευση της μετοχής της Tesla και στις παχυλές αμοιβές του. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα πρωτεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, η προσωπική περιουσία του ιδρυτή της Amazon που αποτελείται κυρίως από μετοχές της εταιρείας του, εκτοξεύτηκε τα τελευταία χρόνια μαζί με την τιμή της μετοχής. Ωστόσο, ο ίδιος δεν επαναπαύτηκε. Τον περασμένο Αύγουστο η καθαρή του αξία ξεπερνούσε τα 200 δισ. δολ., ενώ το 2018 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία, με την προσωπική του περιουσία να ξεπερνά τα 150 δισ. δολάρια.

Αργότερα μέσα στο 2021 ο Μπέζος ετοιμάζεται να αποσυρθεί, με το τιμόνι της Amazon να παραδίδεται στον επικεφαλής των υπηρεσιών cloud, Άντι Τζάσι. Θα συνεχίσει να έχει την υψηλή εποπτεία στην εταιρεία που ίδρυσε, αλλά θα εστιάζει σε άλλα πρότζεκτ, όπως την εταιρεία του Blue Origin και την Washington Post, καθώς και σε έργα φιλανθρωπίας μέσω των ταμείων που έχει δημιουργήσει, όπως το Bezos Earth Fund και το Amazon Day 1 Fund.