Ο Μπιλ Γκέιτς «ρίχνει» ακόμα 150 εκατ. δολάρια στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Ο Μπιλ Γκέιτς «ρίχνει» ακόμα 150 εκατ. δολάρια στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού
epa05919926 Philanthropist and co-founder of Microsoft, Bill Gates, left, and his wife Melinda listen to the speech of France's President Francois Hollande, prior to being awarded of the Legion of Honor at the Elysee Palace in Paris, France, 21 April 2017. French President Francois Hollande is making Bill and Melinda Gates commanders in the Legion of Honor for their philanthropic activities, notably the Microsoft founder's efforts to improve public health and encourage development in poor countries. EPA/KAMIL ZIHNIOGLU / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Ίδρυμα Γκέιτς ανακοίνωσε τη νέα δωρεά.

Σε νέα δωρεά προς την μάχη κατά της πανδημίας προχωρά ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Μπιλ Γκέιτς, μέσω του Ιδρύματός του, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Η νέα δωρεά θα είναι ύψους 150 εκατ. δολαρίων και θα διατεθεί από το Ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, με στόχο την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Με τη νέα δωρεά, το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει το Ίδρυμα Γκέιτς στην μάχη για την πανδημία αγγίζει τα 250 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φιλανθρωπικού Ιδρύματος, τα νέα κεφάλαια θα κατευθυνθούν προς την ανάπτυξη τεστ, θεραπειών και εμβολίων για τον ιό, καθώς και για την παροχή βοήθειας στους συνεργάτες του σε Αφρική και Νότια Ασία, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες εντοπισμού, θεραπείας και απομόνωσης του ιού.

«Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την πανδημία δεν θα είναι αποτελεσματική παρά μόνο αν είναι και δίκαιη», ανέφερε η Μελίντα Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια «θα στηρίξουν τις προσπάθειες κατά του ιού σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όπου οι τοπικοί ηγέτες και οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας κάνουν ηρωική δουλειά για να προστατεύσουν τις ευάλωτες κοινότητες».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση για τη νέα δωρεά έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την οξεία κριτική που άσκησε ο Μπιλ Γκέιτς στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να «παγώσει» τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ, ύψους 400-500 εκατ. δολαρίων.

Ο Γκέιτς, μάλιστα, έκανε και σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Το πάγωμα της χρηματοδότησης του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι τόσο επικίνδυνο, όσο ακούγεται».