Ο Μπλερ εξέταζε συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

 Ο Μπλερ εξέταζε συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν για το ενδεχόμενο μιας δανειακής σύμβασης, γράφουν οι FT

Συμφωνία με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα εξέταζε η βρετανική κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ το 2003, σύμφωνα με τους FT.

Σε μια επιστολή που απευθυνόταν στον Μπλερ τον Απρίλιο του 2003, η σύμβουλος της Ντάουνινγκ Στριτ Σάρα Χάντερ έγραψε: «Υπάρχουν λόγοι poy εμείς… τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια ενθαρρύνουμε το [Βρετανικό Μουσείο] να βρει μια ρύθμιση τους επόμενους 12 μήνες. Η ελληνική υπόθεση έχει γίνει πιο περίπλοκη και έρχεται σε αντίθεση με την αδιαλλαξία του [Βρετανικού Μουσείου] να εξετάσει τυχόν συμβιβασμούς», πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο Ρίσι Σουνάκ προκάλεσε διπλωματική διαμάχη τον Νοέμβριο, όταν σνόμπαρε τον Έλληνα ομόλογό του που επισκέφτηκε το Λονδίνο. Ο Σουνάκ ήταν δυσαρεστημένος με το σχόλιο που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν για το ενδεχόμενο μιας δανειακής σύμβασης, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Ο Sir Keir Starmer, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, έχει πει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και του μουσείου. 

Πηγή: Financial Times