Ο Μπλίνκεν προειδοποιεί πως ο πόλεμος θα διαρκέσει ως το τέλος του 2022

Ο Μπλίνκεν προειδοποιεί πως ο πόλεμος θα διαρκέσει ως το τέλος του 2022
epa09742177 US Secretary of State Antony Blinken addresses students at the University of Melbourne in Melbourne, Australia, 10 February 2022. Secretary Blinken is visiting Australia to participate in the Quad Ministerial meetings being hosted by the Australian government. EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στους συμμάχους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει ως το τέλος του έτους, σύμφωνα με το CNN.

 

Δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν στο CNN για την εκτίμηση του Μπλίνκεν ότι η σύγκρουση δεν θα τελειώσει γρήγορα. Άλλοι δύο εκτίμησαν ότι οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία μπορεί να διαρκέσουν για άλλους τέσσερις με έξι μήνες.

Ερωτώμενος από το CNN, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε ότι ο Μπλίκνεν συζήτησε με τους Ευρωπαίους τις ανησυχίες του για μακρά διάρκεια του πολέμου, αλλά πρόσθεσε ότι ο στόχος του «είναι να τον σταματήσει το γρηγορότερο δυνατόν».