Ο Μπομπ Μάρλεϊ γίνεται λογότυπο κάνναβης!

Ο Μπομπ Μάρλεϊ γίνεται λογότυπο κάνναβης!
Photo:

Ο βασιλιάς της ρέγκε είναι το κεντρικό πρόσωπο στη νέα επένδυση της Privateer Holdings (βίντεο).

Τριάντα τρία χρόνια μετά το θάνατό του, η εικόνα του βασιλιά της ρέγκε υπάρχει παντού: σε αφίσες σε εφηβικά δωμάτια, σε μπλουζάκια, σε κονκάρδες, σε φουλάρια και σε κούπες. Και τώρα, εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν στη συμφωνία των οικείων του με την Privateer Holdings, ο Μπομπ Μάρλεϊ θα γίνει το σήμα κατατεθέν και σε αυτό που η ίδια η επενδυτική εταιρεία αποκαλεί «το πρώτο στα χρονικά παγκόσμιο εμπορικό σήμα κάνναβης»..

Βάσει των υφιστάμενων σχεδίων, η νεοσυσταθείσα Marley Natural -που θα έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη- θα εμπορεύεται «ποικιλίες τζαμαϊκανής κάνναβης, εμπνευσμένες από εκείνες που συνήθιζε να απολαμβάνει ο Μπομπ Μάρλεϊ». Στη γραμμή παραγωγής θα περιλαμβάνονται επίσης παντός είδους συναφή προϊόντα: από λοσιόν και κρέμες με εκχύλισμα κάνναβης, μέχρι μικρά ειδικά σταχτοδοχεία για το κάπνισμα μαριχουάνας.

Η διάθεσή τους στην αγορά αναμένεται να αρχίσει από του χρόνου κι όπου φυσικά το εμπόριο κάνναβης και των παραγώγων επιτρέπεται δια νόμου. Στους υπολογισμούς του Μπρένταν Κένετι, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Privateer, η αρχή θα γίνει σε όσες αμερικανικές πολιτείες και περιοχές έχουν ήδη ψηφιστεί σχετικοί νόμοι, καθώς και στην Ισπανία, στην Ολλανδία και στο Ισραήλ, όπου το νομικό πλαίσιο για την χρήση μαριχουάνας είναι πιο χαλαρό από αυτό στις ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία για την ιδιότυπη αυτή συνεργασία -30ετους διάρκειας- λέγεται ότι ανήκει στην ίδια την οικογένεια του Μπομπ Μάρλεϊ, η οποία είχε προ πολλού δεχθεί σχετικές επενδυτικές προτάσεις.

«Ο σύζυγός μου πίστευε ότι «το βότανο» ήταν ένα φυσικό και θετικό κομμάτι της ζωής», εξηγεί στο Fortune η χήρα του Μάρλεϊ, Ρίτα, «και θεωρούσε ότι ήταν σημαντικό για τον κόσμο. Περίμενε πώς και τι για τη στιγμή που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο». Ενθουσιασμένος με τη συνεργασία με την Privateer Holdings δηλώνει και ο γιος του αείμνηστου βασιλιά της Ρέγκε, ο Ρόαν Μάρλεϊ, «γιατί κατανοούν και σέβονται το κληροδότημα του πατέρα μου», επισημαίνει.

«Ο Μπομπ Μάρλεϊ είναι ένα πολιτιστικό ίνδαλμα, γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο», παρατηρεί ο Μπρένταν Κένετι, κι έτσι «η φίρμα που θα δημιουργήσουμε θα είναι από την αρχή αναγνωρίσιμη παντού». Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, η Marley Natural θα έχει «ισχυρή κοινωνική συνείδηση», ενώ θα μετέχει με δωρεές και σε φιλανθρωπίες.

Ειδικά για τη στιγμή αυτή, η Privateer έχει δουλέψει πολύ στα τέσσερα χρόνια από τη σύστασή της, με αποκλειστικό στόχο να κατακτήσει την ανερχόμενη νόμιμη αγορά της κάνναβης. Έκτοτε, έχει συγκεντρώσει πάνω από 72 εκατ. δολάρια, μέρος των οποίων έχει ήδη διαθέσει στην αγορά εκτάσεων και μονάδων επεξεργασίας κάνναβης στην Βρετανική Κολούμπια, καθώς και της ιστοσελίδας Leafly, που λειτουργεί περίπου σαν το… Facebook των χρηστών κάνναβης ανά τον κόσμο.