Ο Μπόρις παραδέχεται την έλλειψη διαγνωστικών τεστ- Από Δευτέρα σε ισχύ η άρση των μέτρων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο τη διενέργεια 200.000 διαγνωστικών τεστ την ημέρα έως το τέλος Μαΐου.

Στην παραδοχή πως η ποσότητα των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούσε να διενεργεί στην αρχή της πανδημίας ήταν χαμηλότερη της ζήτησης προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς, κατά την πρώτη εμφάνισή του μετά την περιπέτεια της υγείας, στη Βουλή των Κοινοτήτων από το νέο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, γιατί η κυβέρνηση παράτησε στα μέσα Μαρτίου το πρόγραμμα διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων στην κοινότητα, ισχυρίστηκε πως η δυνατότητα για τεστ «δεν ήταν χρήσιμη ή σχετική».

Αυτό, ωστόσο, έχει αλλάξει τώρα, καθώς υπάρχει δυνατότητα για διενέργεια περίπου 100.000 τεστ την ημέρα και ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων φορέων.

Παράλληλα, ο Τζόνσον έθεσε ως στόχο τη διενέργεια 200.000 διαγνωστικών τεστ την ημέρα έως το τέλος Μαΐου.

Την Κυριακή ανακοινώνει τα σχέδια χαλάρωσης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του θα εκθέσει λεπτομερώς το σχέδιό της για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού την Κυριακή, με την ελπίδα τα μέτρα αυτά να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή μια ημέρα αργότερα.

«Φυσικά και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου μας την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο λόγος γι’ αυτό (για την ανακοίνωση του σχεδίου την Κυριακή) είναι πολύ απλός, ότι θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως τα δεδομένα που διαθέτουμε θα στηρίζουν την ικανότητά μας να το πράξουμε, αλλά αυτά τα δεδομένα θα αλλάζουν συνέχεια μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Αν θα είμαστε σε θέση, θέλουμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή κάποιων από αυτά τα μέτρα τη Δευτέρα» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα