Ο Μπόρις Τζόνσον δεν στηρίζει κανέναν από τους επίδοξους κληρονόμους του

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν στηρίζει κανέναν από τους επίδοξους κληρονόμους του
epa08301820 British Prime Minister Boris Johnson gives a press conference about the ongoing situation with the COVID-19 coronavirus outbreak inside 10 Downing Street in London, Britain, 17 March 2020. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. EPA/MATT DUNHAM / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν θα ήθελα να πλήξω τις πιθανότητες κάποιου προσφέροντας τη στήριξή μου», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε σήμερα να εκφράσει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψηφίους που βρίσκονται στην κούρσα για τη διαδοχή του, λέγοντας ότι δεν θέλει να πλήξει τις πιθανότητές τους.

«Δεν θα ήθελα να πλήξω τις πιθανότητες κάποιου προσφέροντας τη στήριξή μου», δήλωσε ο Τζόνσον στην πρώτη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους από την περασμένη εβδομάδα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επιβάλει έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρισμού, πριν αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς εάν ο έκτακτος φόρος που εισάγεται για τους παραγωγούς πετρελαίου και αερίου θα επεκταθεί στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν θα επιδιώξουμε να ορίσουμε νέες πολιτικές ή σημαντικές δημοσιονομικές αποφάσεις. Άρα δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο».

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το μέγεθος των κερδών και να εξετάζουμε τα κατάλληλα βήματα, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια να εισαχθεί ή να επεκταθεί αυτό σε εκείνη την ομάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.