Ο Μπόρις Τζόνσον “σπάει” τη σιωπή του για τη νέα συμφωνία του Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον “σπάει” τη σιωπή του για τη νέα συμφωνία του Brexit
epa08301820 British Prime Minister Boris Johnson gives a press conference about the ongoing situation with the COVID-19 coronavirus outbreak inside 10 Downing Street in London, Britain, 17 March 2020. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. EPA/MATT DUNHAM / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα δυσκολευθεί να στηρίξει τη νέα συμφωνία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα του είναι πολύ δύσκολο να υπερψηφίσει μια νέα συμφωνία για το μετά το Brexit εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία, αναφέροντας ότι η συμφωνία παραδίδει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ομιλία του στην Global Soft Power Summit 2023, ο Τζόνσον έσπασε τη σιωπή του για τη νέα συμφωνία που ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε ιστορική, μια συμφωνίαι που δίνει την ευκαιρία στην Βρετανία να προχωρήσει από τις διαμάχες του Brexit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλά ο Τζόνσον, του οποίου οι σύμμαχοι κατηγορούν τον Σούνακ ότι βοήθησε στην αποπομπή του από την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να επιτρέπει στην ΕΕ να διατηρεί τον έλεγχό της επί της Βόρειας Ιρλανδίας και ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να εμμείνει στο δικό του σχέδιο.

«Θα δυσκολευτώ πολύ να ψηφίσω κάτι τέτοιο διότι πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Αλλά…πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι συμβαίνει εδώ. Αυτό δεν αφορά το να πάρει πίσω τον έλεγχο το Ηνωμένο Βασίλειο…Η ΕΕ ευγενικά προχωρά σε χαλάρωση για να μας επιτρέψει να κάνουμε αυτό που θέλουμε στη χώρα μας. Όχι με βάση τους δικούς μας νόμους, αλλά τους δικούς τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: