Ο CEO της Google λέει ότι «ζηλεύει» τον Τζεφ Μπέζος που θα πάει στο διάστημα

Ο CEO της Google λέει ότι «ζηλεύει» τον Τζεφ Μπέζος που θα πάει στο διάστημα
epa08150481 Sundar Pichai, Chief Executive Officer, Google and Alphabet, attends a panel session of the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 22 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World' from 21 to 24 January 2020. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Σούνταρ Πιτσάι παραδέχτηκε ότι αισθάνεται λίγη «ζήλια» για την πολυαναμενόμενη πτήση του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι παραδέχτηκε ότι αισθάνεται λίγη «ζήλια» για την πολυαναμενόμενη διαστημική πτήση του έτερου τεχνολογικού τιτάνα Τζεφ Μπέζος.

Ο ιδρυτής της Amazon και ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος, πρόκειται να πετάξουν στην πρώτη πτήση με το διαστημόπλοιο New Shepard, που σχεδιάστηκε από την εταιρεία διαστημικών ερευνών του Jeff, Blue Origin. Οι προσφορές για μία από τις έξι θέσεις στο σκάφος έφτασαν σχεδόν τα 30 εκατομμύρια δολάρια, με σχεδόν 6.000 συμμετέχοντες από 143 χώρες.

Το επερχόμενο ταξίδι διάρκειας 11 λεπτών είναι η πρώτη προγραμματισμένη διαστημική-τουριστική πτήση της εταιρείας, 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. Ο Μπέζος ίδρυσε την Blue Origin το 2000 και σε συνέντευξή του το 2018 δήλωσε ότι πρόκειται για το «σημαντικότερο πρότζεκτ» του.

Ξεχωριστά, η Virgin Galactic πέταξε την Κυριακή το πρώτο πλήρες πλήρωμά της, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Ρίτσαρντ Μπράνσον, στα όρια του διαστήματος.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο του BBC Amol Rajan, ο επικεφαλής της Google δήλωσε ότι ζήλευε τα σχέδια του Μπέζος.

«Η αλήθεια είναι ότι ζηλεύω λίγο», είπε. «Θα ήθελα πολύ να κοιτάξω τη Γη από το διάστημα».

Το σχόλιο έγινε στο πλαίσιο μιας εκτενούς συζήτησης με τον Rajan, στην οποία ο Πιτσάι περιέγραψε την τεχνητή νοημοσύνη ως «τη σημαντικότερη τεχνολογία που θα αναπτύξει και θα χρησιμοποιήσει ποτέ η ανθρωπότητα», προσθέτοντας: «Αν σκεφτείτε τη φωτιά ή τον ηλεκτρισμό ή το διαδίκτυο, είναι κάπως έτσι. Αλλά νομίζω ότι είναι ακόμη πιο σημαντική».

Ερωτηθείς πότε έκλαψε για τελευταία φορά, ο Πιτσάι – ο οποίος μεγάλωσε στην περιοχή Tamil Nadu της Ινδίας – είπε: «Βλέποντας τα φορτηγά των νεκροτομείων που ήταν σταθμευμένα σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του COVID. Και βλέποντας τι συνέβη στην Ινδία τον τελευταίο μήνα».

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ινδία ξεπέρασε επίσημα τις 400.000 την περασμένη εβδομάδα και η αδυναμία της χώρας να αντιμετωπίσει τον ιό έγινε πρωτοσέλιδο σε παγκόσμιο επίπεδο τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ο Πιτσάι προειδοποίησε επίσης για τις απειλές κατά της διαδικτυακής ελευθερίας, αποκάλυψε ότι σήμερα οδηγεί ένα Tesla και δήλωσε ότι θα ήθελε να είχε γνωρίσει τον Στίβεν Χόκινγκ πριν πεθάνει.

Ερωτηθείς πόσο συχνά συνομιλεί με έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Πιτσάι δήλωσε: «Πού και πού… Δεν υπάρχει κάποια περιοδικότητα σε αυτό. Όποτε χρειάζεται».