Ο CEO της Lufthansa δοκίμασε πώς είναι να δουλεύεις σαν αεροσυνοδός – αλλά υπήρχε μια πρόκληση που δεν περίμενε

Ο CEO της Lufthansa δοκίμασε πώς είναι να δουλεύεις σαν αεροσυνοδός – αλλά υπήρχε μια πρόκληση που δεν περίμενε
epa03514025 Pilot Jens Ritter removes heavy board manuals from the cockpit of an Airbus A-340 aircraft at the airport in Frankfurt am Main, Germany, 18 December 2012. Any piece seem dispensable was weighed and removed from the aircraft to find out how much weight could be saved. Reducing weight of an airplane can help saving fuel costs. EPA/BORIS ROESSLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Εργάζομαι για τον όμιλο Lufthansa εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εργαστώ ως μέλος του πληρώματος καμπίνας», έγραψε σε ανάρτησή του στο LinkedIn ο Jens Ritter.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa είχε ένα νέο μέλος του πληρώματος καμπίνας σε μία από τις πτήσεις της την περασμένη εβδομάδα – τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Ο Jens Ritter υπηρέτησε ως αεροσυνοδός σε μια πτήση μεταξύ Φρανκφούρτης και Μπαχρέιν, η οποία σταμάτησε στο Ριάντ για ενδιάμεση στάση, δήλωσε η Lufthansa στο Business Insider. Βοήθησε να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της business class κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους του ταξιδιού και δούλεψε στην οικονομική θέση κατά την επιστροφή.

«Εργάζομαι για τον όμιλο Lufthansa εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εργαστώ ως μέλος του πληρώματος καμπίνας», έγραψε σε ανάρτησή του στο LinkedIn. «Και ειλικρινά, αυτό ήταν τόσο ενδιαφέρον αλλά και πρόκληση!».

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας με έδρα την Κολωνία είχε εργαστεί προηγουμένως για αρκετά χρόνια ως πιλότος στη Lufthansa, καθώς και στην καταργηθείσα πλέον χαμηλού κόστους θυγατρική της, Germanwings, σύμφωνα με το προφίλ του Ritter στο LinkedIn. Ο ίδιος ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας τον περασμένο Απρίλιο.

Παρά το γεγονός ότι η θητεία του στον κλάδο των αερομεταφορών ξεπερνά τις δύο δεκαετίες, μια πτυχή του νέου του ρόλου τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα.

«Πετούσα ως πιλότος και έτσι νόμιζα ότι γνώριζα τις προκλήσεις που συνεπάγεται μια πτήση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αλλά το να είσαι παρών, προσεκτικός και γοητευτικός -όταν το βιολογικό ρολόι σου λέει απλώς να κοιμηθείς- ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό», έγραψε ο Ritter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμπειρία αυτή, δήλωσε το αφεντικό της Lufthansa, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα λαμβάνει αποφάσεις στο γραφείο του στο μέλλον.

Απαντώντας σε ένα σχόλιο στην ανάρτησή του στο LinkedIn, έδωσε δύο παραδείγματα των πραγμάτων που ελπίζει να αλλάξει.

Πρώτον, ο Ritter δήλωσε ότι ήθελε να εργαστεί για τη βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο των αερομεταφορών, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μια σειρά προβλημάτων, όπως οι ελλείψεις εργαζομένων και οι περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Δεύτερον, είπε ότι ήθελε να βελτιώσει τα κίνητρα μεταξύ του προσωπικού του, ώστε να αισθάνονται ότι «τους βλέπουν και τους εκτιμούν».

Ο Ritter υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα έκανε τη δουλειά του πληρώματος ευκολότερη.

Η Lufthansa δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Fortune για σχολιασμό.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών δημοσίευσε αποτελέσματα-ρεκόρ στις αρχές αυτού του μήνα, επισημαίνοντας την ανάκαμψη των ταξιδιών μετά από μια παρατεταμένη περίοδο μειωμένης δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com