Ο Χάρτης Εμπιστοσύνης (Charter of Trust) και το Ψηφιακό Φόρουμ Εμπιστοσύνης (Digital Trust Forum) ενώνουν τις δυνάμεις τους για μεγαλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ο Χάρτης Εμπιστοσύνης (Charter of Trust) και το Ψηφιακό Φόρουμ Εμπιστοσύνης (Digital Trust Forum) ενώνουν τις δυνάμεις τους για μεγαλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
epa08409105 (FILE) - Siemens logo on a train car at the Inno Trans 2018 convention in Berlin, Germany, 17 September 2018 (reissued 08 May 2020). Siemens on 08 May 2020 released their January 1 to March 31, 2020 results, saying their revenue stood at 14.2 billion euro, almost same as year before, while net income, including a loss of 0.3 billion from discontinued operations, stood at 0.7 billion compared to 1.9 billion euro in Q2 FY 2019. Siemens said they cannot confirm their original guidance for fiscal 2020 because of the current ongoing situation. EPA/OMER MESSINGER *** Local Caption *** 54633534 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tο Βαρόμετρο Κινδύνων της Allianz διαπίστωσε ότι οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο θεωρούν τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο ως νούμερο ένα απειλή για το 2022.

Ο Χάρτης Εμπιστοσύνης (Charter of Trust) και το Ψηφιακό Φόρουμ Εμπιστοσύνης (Digital Trust Forum) πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συγχωνευθούν κάτω από την εποπτεία του Χάρτη Εμπιστοσύνης, σχηματίζοντας μια κοινή πρωτοβουλία για μεγαλύτερη ασφάλεια και ψηφιακή εμπιστοσύνη στον κυβερνοχώρο. Με αυτή τη συνεργασία, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης σκοπεύει επίσης να επικεντρωθεί περισσότερο στο θέμα της αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον. Η δράση του Χάρτη Εμπιστοσύνης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Security Conference στο Μόναχο τον Φεβρουάριο του 2018 από τη Siemens και οκτώ εταίρους από τον βιομηχανικό τομέα. Το Ψηφιακό Φόρουμ Εμπιστοσύνης ιδρύθηκε στο Βερολίνο τον Μάιο του 2019 ως πρωτοβουλία της Bosch, η οποία επίσης θα ενταχθεί στον Χάρτη Εμπιστοσύνης. Η κορυφαία εταιρεία logistics στον κόσμο, Deutsche Post DHL Group, αποφάσισε να συμμετάσχει επίσης στην πρωτοβουλία κυβερνοασφάλειας, με τον αριθμό των μελών του Χάρτη Εμπιστοσύνης να ανέρχεται πλέον στα 17, τέσσερα χρόνια αφού υπογράφηκε για πρώτη φορά.

«Η άρση των επιφυλάξεων και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης θα επιταχυνθούν με τη συνεργασία των δύο αυτών πρωτοβουλιών και θα συμβάλλουν στην επιτυχία των ψηφιακών επιχειρήσεων. Επιπλέον, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης ενισχύεται με την Bosch, η οποία θα συμβάλλει με τη βαθιά τεχνογνωσία της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε η Dr. Tanja Rückert, Chief Digital Officer της Robert Bosch GmbH και νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χάρτη Εμπιστοσύνης.

«Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί κλειδί για να νιώσει ο κόσμος σιγουριά κατά τη διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης», δήλωσε ο Cedrik Neike, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Digital Industries. «Είμαστε πολύ ισχυρότεροι όταν συνεργαζόμαστε, όταν κάνουμε τον δικτυωμένο κόσμο μας πιο ανθεκτικό. Με τη συγχώνευση των δύο πρωτοβουλιών και την ενσωμάτωση των νέων εταίρων μας, o Χάρτης Εμπιστοσύνης θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλομορφία και θα μεγαλώσει το εύρος του για να καλύψει διαφορετικές βιομηχανίες και χώρες».

«Ως εταιρεία, έχουμε κληρονομήσει μια μακρά παράδοση ασφαλούς και γρήγορης μεταφοράς εμπιστευτικών πληροφοριών. Για εμάς το απόρρητο δεν καλύπτει μόνο την ταχυδρομική υπηρεσία, αλλά και το ψηφιακό περιβάλλον, όπου προστατεύουμε τις πληροφορίες των πελατών μας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Με τη συμμετοχή μας ως μέλη στο Χάρτη Εμπιστοσύνης θέλουμε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στην εφοδιαστική αλυσίδα, ώστε να εξασφαλίσουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», δήλωσε ο David Thornewill, Group CISO του Ομίλου Deutsche Post DHL.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Χάρτης Εμπιστοσύνης έχει δρομολογήσει πληθώρα μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο – συμπεριλαμβανομένου του project «Ασφάλεια από προεπιλογή» (“Project by Default”), το οποίο λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ήδη από τη φάση του σχεδιασμού και παρέχει προϊόντα με προ-ρυθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, οι εταίροι του Χάρτη Εμπιστοσύνης έχουν καθορίσει τις βασικές απαιτήσεις για τους προμηθευτές τους προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά μήκος των αλυσίδων εφοδιασμού. Το βασικό σημείο εστίασης στην επόμενη φάση θα είναι η εφαρμογή μιας διακλαδικής προσέγγισης για την αξιολόγηση της ασφάλειας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναπτυσσόμενη κοινότητα του Χάρτη Εμπιστοσύνης θα παρέχει κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πληροφορίες, εκπαίδευση και άλλους πόρους.

Ο Χάρτης Εμπιστοσύνης συνεργάζεται επίσης τακτικά με παγκόσμιες αρχές και επιστημονικά ιδρύματα για να προωθήσει το θέμα της κυβερνοασφάλειας διεθνώς. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει το Forum Associated Partner, στο οποίο έχουν ενταχθεί ιδρύματα όπως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών της Γερμανίας (BSI), το Ισπανικό Εθνικό Κρυπτολογικό Κέντρο (CCN), το TU Graz και το Ινστιτούτο Hasso Plattner for Digital Engineering GmbH (HPI). Το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Καναδά, το Ινστιτούτο Cyber ​​Readiness, το CyberNB, το Ινστιτούτο Cyber ​​Peace, η Ένωση Global Cyber ​​Alliance, το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας (METI), καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας (MIC) έχουν επίσης εγγραφεί πρόσφατα ως συνεργάτες.

Στο πλαίσιο του Security Conference που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο τον Φεβρουάριο του 2018, η Siemens και οκτώ εταίροι από τη βιομηχανία υπέγραψαν τον πρώτο κοινό χάρτη στον κόσμο για μεγαλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Εκτός από τη Siemens και το Security Conference του Μονάχου, τον χάρτη υπέγραψαν ακόμα οι εταιρείες AES, Airbus, Allianz, Atos, Bosch, Dell Technologies, Deutsche Post DHL Group, IBM, Infineon Technologies AG, Mitsubishi Heavy Industries, NTT, NXP Semiconductors, SGS, και TotalE TÜV SÜD.

Η παγκόσμια οικονομία κατανοεί ότι η αυξημένη δικτύωση επιφέρει και έναν κλιμακούμενο κίνδυνο εγκλήματος στον κυβερνοχώρο: το Βαρόμετρο Κινδύνων της Allianz διαπίστωσε ότι οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο θεωρούν τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο ως νούμερο ένα απειλή για το 2022.