Ο χάρτης των νέων αντικειμενικών αξιών – Πού ανεβαίνουν και πού μειώνονται οι τιμές ζώνης

Ο χάρτης των νέων αντικειμενικών αξιών – Πού ανεβαίνουν και πού μειώνονται οι τιμές ζώνης

Ποιες περιοχές θα δουν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες φέρνουν αλλαγές στον χάρτη αγοράς των ακινήτων. Τη μεγαλύτερη αύξηση θα δει ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη, όπου η κατώτερη τιμή από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έκανε άλμα στα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Αυξήσεις θα δουν παράλληλα και τα νησιά του Αιγαίου, με πρωταγωνιστή τη Μύκονο, ενώ στην Αττική παρατηρούνται σε πολλές περιοχές μικρές αυξομειώσεις, καθώς ακόμη και αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 29% ακόμη και σε λαϊκές γειτονιές.

Η ακριβότερη περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι η Ηρώδου Αττικού όπου η αντικειμενική αξία ανέβηκε στις 9.000 ευρώ το τετραγωνικό από 8.500 ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί ο Λαιμός Βουλιαγμένης με 8.900 ευρώ από 8.800 ευρώ το τετραγωνικό.

Στο Κολωνάκι η ανώτερη τιμή ζώνης έκανε άλμα 21% καθώς από 7.000 ευρώ το τετραγωνικό αυξήθηκε στα 8.450 ευρώ το τετραγωνικό.

Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου οι τιμές παραμένουν σταθερές ενώ στα ακριβά προάστια όπως Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη και Κηφισιά οι αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν ακολουθώντας τις τιμές της αγοράς οι οποίες κατέρρευσαν στα χρόνια της κρίσης.

Αναλυτικά:

 

Διαβάστε ακόμη: Οι νέες κλίμακες του ΕΝΦΙΑ – Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή