Ο «δαφνοστεφανομένος» δρόμος της Tesla

Ο «δαφνοστεφανομένος» δρόμος της Tesla

Η εκτόξευση της αξίας των μετοχών της αυτή τη βδομάδα σπάει τα κοντέρ, με τη εταιρεία να προετοιμάζει επανάσταση στον τομέα των μπαταριών.

Άνοδο 20% γνώρισε από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη η αξία των μετοχών της Tesla στο χρηματιστήριο της Wall Street, με τα καλά λόγια όλων να αφορούν κυρίως το Model S, το «καλύτερο αυτοκίνητο» για το 2014 όπως το χαρακτήρισαν.

Η εκρηκτική άνοδος της αξίας της μετοχής του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήρθε ως επιστέγασμα των πολύ αισιόδοξων προβλέψεων για το «αυτοκίνητο – ματιά στο μέλλον», όπως χαρακτήρισαν το Model S οι άνθρωποι της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Η Tesla Motors φτιάχνει το Gigafactory!

Κίνηση – ματ της εταιρείας του Elon Musk υπήρξε η ανακοίνωση των σχεδίων για την κατασκευή του «Gigafactory»· ενός εργοστασίου το οποίο θα κατασκευάζει τις κατάλληλες μπαταρίες οχημάτων που θα τα κάνουν ενεργειακά πιο βιώσιμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι μπαταρίες αυτές θα χρησιμεύσουν κι ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας, με τους  αναλυτές να προβλέπουν πως αν οι «προφητείες» της εταιρείας πραγματοποιηθούν, το ενεργειακό τοπίο στις μπαταρίες lithium-ion θα αλλάξει άρδην.