O διάλογος Λαφαζάνη – Ρώσου τραπεζίτη για τη δραχμή…και τα γαϊδουράκια

Μια διαφορετική προσέγγιση για τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ στο νέο του βιβλίο, δίνει η εφημερίδα των Συντακτών. 

Μια διαφορετική προσέγγιση σχετικά με τις αποκαλύψεις στο βιβλίο του Φρανσουά Ολάντ σχετικά με τη συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία «δραχμές», δίνει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Λαφαζάνης ήταν αυτός που έκανε αίτημα στη Ρωσία να τυπωθούν δραχμές, και όχι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρει, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του τότε υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις 18 Ιουνίου 2015 στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τραπεζίτες. Κάποια στιγμή όταν η συνάντηση τελείωσε οι συμμετέχοντες έκαναν πηγαδάκια. Σε ένα από αυτά ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αργότερα προστέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αλήθεια, μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας», ρώτησε κάποια στιγμή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η παρέα πάγωσε… Ο τραπεζίτης χαμογελώντας απάντησε καταφατικά. «Και πώς τα στέλνετε», ρώτησε πάλι ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά. «Τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια» απάντησε ο Ρώσος τραπεζίτης και η συζήτηση έληξε εκεί.

Η ανάλαφρη αυτή συζήτηση προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλγεινή εντύπωση στον πρωθυπουργό, αλλά θεωρήθηκε όχι και τόσο σημαντική.

Ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο το ενδεχόμενο να τυπωθεί εθνικό νόμισμα στη Μόσχα, είπε: «Δεν γνωρίζω να είχε γίνει τέτοια συζήτηση επί των ημερών μου στην κυβέρνηση».

Ολάντ – Πούτιν: Το τηλεφώνημα για την Ελλάδα που άναψε φωτιές

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ
Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφατικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία.

Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό.

Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ’ όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική.

Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας.

Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν.

Σχετικά άρθρα