Ο «διάβολος» στην Ελλάδα τελικά φοράει… Louis Vuitton

Ο «διάβολος» στην Ελλάδα τελικά φοράει… Louis Vuitton
epa05139545 (FILE) A file photo dated 10 August 2008 showing a Louis Vuitton store in Frankfurt, Germany. World's leading luxury products group LVMH, the parent company that owns Louis Vuitton, is to release their 2015 full year results on 02 February 2016. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Louis Vuitton στην Ελλάδα δείχνει ότι η Μύκονος είναι η «χρυσοτόκος όρνιθα» του εγχώριου λιανεμπορίου

Με πωλήσεις στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου στα επίπεδα που είχε πετύχει ολόκληρο το 2022 η Louis Vuitton στην Ελλάδα δείχνει ότι η Μύκονος, όπου το brand λειτουργεί τρία καταστήματα, είναι η «χρυσοτόκος όρνιθα» του εγχώριου λιανεμπορίου. 

Συγκεκριμένα το φετινό δεκάμηνο οι πωλήσεις της ελληνικής θυγατρικής του διεθνούς οίκου πολυτελείας έφθασαν τα 52 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ξεπέρασαν τα 10,55 εκατ. ευρώ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ο οίκος πούλησε στην Ελλάδα προϊόντα αξίας 51,972 εκατ. ευρώ και εμφάνισε κέρδη προ φόρων 19,523 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 15,169 εκατ. ευρώ.

Από τα κέρδη του δεκαμήνου, τα 10 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν ως προμέρισμα στον βασικό μέτοχο. Το αφεντικό του διεθνούς οίκου είναι ο Bernard Arnault ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που του ανήκει η αυτοκρατορία LVMH κάτω από την ομπρέλα της οποίας βρίσκονται 75 μάρκες μεταξύ αυτών η Louis Vuitton και τα Sephora.

H διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής του Γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας είχε προϊδεάσει για το φετινό ρεκόρ στηριζόμενη στις διεθνείς μετακινήσεις και στον εισερχόμενο τουρισμό, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι των πελατών της εταιρείας. Στην Ελλάδα καταστήματα του brand λειτουργούν εκτός από τη Βουκουρεστίου, στη Μύκονο στη θέση Τρία Πηγάδια, στο Nammos Village και στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου Zuma επίσης στη Μύκονο. 

Σύμφωνα με το Business of Fashion πέρυσι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για τη μόδα πολυτελείας, με τις πωλήσεις να αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 22% χάρη σε αυτό που ονομάζουν «στάση YOLO» που επικρατεί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

«Οι καταναλωτές ειδών πολυτελείας επιλέγουν ολοένα και περισσότερο να αναζητούν αντικείμενα που λειτουργούν με αυτά που ήδη κατέχουν αντί να αγοράζουν κάτι νέο ή «σε τάση»», εξηγεί η Erica Wright, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Sourcewhere.