Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης καταγγέλλει απόπειρα εμπρησμού στο δασάκι της Αργυρούπολης

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης καταγγέλλει απόπειρα εμπρησμού στο δασάκι της Αργυρούπολης
Καπνοί από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα στην Εύβοια σε δασική περιοχή στην θέση Αργιλίτσα του δήμου Διρφύων Μεσσαπείων, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία όπως έγινε γνωστό καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ Βασίλης Ασβεστόπουλος Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, σε ανάρτησή του στο Facebook η οποία συνοδεύεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, η περιπολία ομάδας εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε στη βάση ενός πεύκου, κρυμμένα κάτω από ένα μαξιλάρι δυο γκαζάκια.

Νέα προσπάθεια εμπρησμού, για να ξεσπάσει πυρκαγιά στο δασάκι της Αργυρούπολης, κοντά στον Υμηττό κατήγγειλε πριν από λίγο, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook η οποία συνοδεύεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, η περιπολία ομάδας εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε στη βάση ενός πεύκου, κρυμμένα κάτω από ένα μαξιλάρι δυο γκαζάκια. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που οι ομάδες εθελοντών εντοπίζουν εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στο δάσος, κάτι που φυσικά προκαλεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναφέρει:

«Απίστευτο: Γκαζάκια στο δασάκι της Αργυρούπολης

Πριν από λίγο, για δεύτερη φορά σε μία βδομάδα ή περιπολία της ομάδας Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε κάτω από ένα μαξιλάρι τοποθετημένο στην βάση ενός πεύκου δύο γκαζάκια γεμάτα. Μετά τον φακό και γκαζάκια με στόχο προφανή. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε και ευχαριστώ τους εθελοντές φύλακες του Υμηττού μας που αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο απέναντι στους αλήτες που βάλθηκαν να μας κάψουν. Τον μηχανισμό παρέλαβε η ασφάλεια και φυσικά τόσο ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης όσο και όλες οι εθελοντικές ομάδων των 11 Δήμων του ΣΠΑΥ βρισκόμαστε σε συναγερμό».