Ο δημιουργός της Monopoly ποντάρει περισσότερα στις πωλήσεις παιχνιδιών σε ενήλικες παρά στα παιδιά

Ο δημιουργός της Monopoly ποντάρει περισσότερα στις πωλήσεις παιχνιδιών σε ενήλικες παρά στα παιδιά
People watch a giant Monopoly board as a game is about to get underway in Hong Kong, 26 October 2006. The promotion for the game will feature the territory's first life size three dimensional Monopoly board game in a 1,000 square foot setting.AFP PHOTO/MIKE CLARKE (Photo by MIKE CLARKE / AFP) Photo: AFP
Οι συνήθειες αλλάζουν και τα… «μεγάλα παιδιά» είναι καλύτεροι πελάτες.

Η Hasbro έχει γίνει εδώ και δεκαετίες συνώνυμη με οτιδήποτε σχετίζεται με παιχνίδια – είτε πρόκειται για οικογένειες που παίζουν Monopoly είτε για νήπια που έχουν εμμονή με τις πλαστελίνες Play-Doh. Υπάρχει κάτι για όλους και αυτό βοήθησε την εταιρεία να επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά τώρα, καθώς η Hasbro αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο με τους καταναλωτές να μειώνουν τις δαπάνες τους, πρέπει να τροποποιήσει τη στρατηγική της για να παραμείνει στην κορυφή της επιλογής των καταναλωτών. Και ο διευθύνων σύμβουλος της Hasbro, Κρις Κοκς, βλέπει ευκαιρίες να το κάνει αυτό σε έναν βασικό κλάδο: ανάμεσα σε «πιστούς» ενήλικες που συλλέγουν παιχνίδια.

«Καθώς ενηλικιώνονται, πολλοί άνθρωποι αφοσιώνονται πιο έντονα προς τα παιχνίδια που είχαν όταν ήταν παιδιά», είπε ο Κοκς στη Wall Street Journal σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Και προσέθεσε ότι περίπου το 40% των ετήσιων εσόδων της Hasbro προέρχεται από άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω – ένας αριθμός που βλέπει να αυξάνεται στο 50% τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Η καρδιά και η ψυχή της επιχείρησης μας είναι να παραδίδουμε σε άτομα ηλικίας 30, 40, 50 ετών τα παιχνίδια των ονείρων τους από όταν ήταν παιδιά», είπε ο Κοκς. Σημείωσε ότι με μερικά δημοφιλή παιχνίδια, οι άνθρωποι ξεκινούν να παίζουν νωρίς και συνεχίζουν να τα παίζουν μέχρι τη μέση ηλικία τους.

«Με το Dungeons & Dragons, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να παίζουν στην ηλικία των 11 ή 12 ετών και δεν σταματούν ποτέ να παίζουν ακόμα και όταν είναι 49 ετών και διευθύνοντες σύμβουλοι μιας εταιρείας σαν εμένα. Ακόμα παίζω περίπου μία φορά το μήνα», είπε ο Κοκς.

Η κατηγορία των παιδιών-ενηλίκων (kidults) είναι συνήθως ηλικίας 12 ετών και άνω και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της βιομηχανίας παιχνιδιών σε δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς NPD Group. Η ηλικιακή ομάδα 18 ετών και άνω αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα – μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και 2022, οι πωλήσεις παιχνιδιών σε αυτή την κατηγορία αγοραστών αυξήθηκε κατά 19%.

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον για πολλά από τα προϊόντα της, η εταιρεία που φτιάχνει το Dungeons & Dragons αντιμετωπίζει δυσκολίες τους τελευταίους μήνες. Δημοσίευσε χαμηλά αποτελέσματα για το 2022, καθώς ο πληθωρισμός και η επιβράδυνση της οικονομίας επηρέασε τις δαπάνες των πελατών της Hasbro τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 9% το 2022, ενώ ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της σημείωσαν μεγάλα κέρδη. Οι αυξήσεις των τιμών λόγω της πανδημίας επηρέασαν επίσης τη ζήτηση για παιχνίδια και η εταιρεία έχασε μια βασική συμφωνία αδειοδότησης με την κατασκευάστρια Barbie Mattel. Η Hasbro απέλυσε 1.000 άτομα νωρίτερα αυτό το έτος σε μια προσπάθεια περικοπής δαπανών, αφού ορισμένα τμήματα των ψηφιακών της δραστηριοτήτων παρουσίασαν χαμηλή απόδοση το 2022.