Ο Δημήτρης Πισιμίσης Manager of the Year 2014

Ο Δημήτρης Πισιμίσης Manager of the Year 2014

Ο διευθύνων σύμβουλος της BIC VIOLEX ΑΕ και Senior Vice President of BIC-Worldwide Industrial & R&D τιμήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Ο Δημήτρης Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της BIC VIOLEX ΑΕ και Senior Vice President of BIC-Worldwide Industrial & R&D Director Ξυριστικών του ομίλου BIC, ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2014 (Manager of the Year 2014).

Το βραβείο απένειμε σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Πισιμίσης ευχαρίστησε την ΕΕΔΕ και είπε, μεταξύ άλλων ότι, «μελετώντας τα διαφορετικά μοντέλα διοίκησης, αλλά και τον ίδιο τον Έλληνα και την ιδιοσυγκρασία του, προσπαθούμε να κτίσουμε ένα μοντέλο διοίκησης ανθρωποκεντρικό, ελληνοκεντρικό, μη αρχηγικό, συν-δημιουργικό, πλήρως αποκεντρωμένο. Κτίζω μία εταιρεία όχι γύρω από μένα ούτε γύρω από την καριέρα μου, αλλά κτίζω μία εταιρεία γύρω από το μέλλον της-γύρω από τους ανθρώπους της».

Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο ή γενικό διευθυντή εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Ο κ. Πισιμίσης σπούδασε χημικός μηχανικός, ενώ έχει μάστερ στα Πολυμερή (MSc),από το Manchester University (UMIST) και Διδακτορικό (PhD) στα Σύνθετα Υλικά.

Διετέλεσε: Senior Research Assistant (Bradford Uni. UK) (1983 – 1985), WARDLE STOREYS (UK), (1985 – 1987), Imperial Chemical Industries (ICI), (UK) (1987 – 1989), Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά και σύμβουλος Έρευνας και Ανάπτυξης στην BIC VIOLEX (1990 – 1994) και Σύμβουλος στο Υπουργείο Βιομηχανίας (1992 – 1994).

Από το 1995 εργάζεται στον όμιλο της BIC: Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης BIC (1995 – 2002), Παγκόσμιος Διευθυντής ξυριστικών λεπίδων ομίλου BIC (2002 – 2014), Διευθυντής εργοστασίου ξυριστικών λεπίδων Αθήνας (2002 – 2008). Από το 2008 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BIC VIOLEX, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και τη θέση του Senior Vice President of BIC – Worldwide Industrial & R&D Director Ξυριστικών του Ομίλου BIC. Με σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων αλλά και πατεντών, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Miha Pogacnik, πρέσβης πολιτισμού της Σλοβενίας, καταξιωμένος βιολιστής και ειδικός πάνω στο σύγχρονο μάνατζμεντ, παρουσίασε τη δημιουργική και διεπιστημονική του μέθοδο της πλατφόρμας συντονισμού (resonance platform), στην οποία τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες μπορούν να βρουν τις λύσεις τους μέσα από καλλιτεχνικά φαινόμενα, θεωρώντας πως υπάρχει μεγάλη συνάφεια μεταξύ της γνήσιας τέχνης και της επιχειρηματικότητας.

Το ετήσιο βραβείο «Manager of the Year» προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) το 2002 και έχει συμπληρώσει 12 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε το αφιέρωμα του FortuneGreece.com στην ιστορία της BIC