Ο Δραγασάκης διαψεύδει την εμπλοκή του στις αρμοδιότητες Βαρουφάκη

Ο Δραγασάκης διαψεύδει την εμπλοκή του στις αρμοδιότητες Βαρουφάκη

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν θα αποτελεί άμεσο συνομιλητή της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Διαψεύδεται από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, η δήλωση του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν σύμφωνα με την οποία, την ευθύνη για τις συζητήσεις με τους θεσμούς θα έχει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κ. Νούναν προσερχόμενος στο Eurogroup και αναφερόμενος στις τεχνικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση των θεσμών με τις ελληνικές Αρχές και η Ελλάδα αποφάσισε ότι στο επίκεντρο της ομάδας που θα έχει ευθύνη για τις συζητήσεις θα βρίσκεται το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

Εξάλλου, ο κ. Νούναν είπε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και τόνισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ πρέπει να εφαρμόσει τμήμα των δεσμεύσεων της. Ανέφερε ακόμη ότι θέμα του Eurogroup δεν είναι η επεξεργασία τεχνικών λεπτομερειών, αλλά οι πολιτικές κατευθύνσεις που πρέπει να δοθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ