O Έλληνας μάνατζερ που διαχειρίζεται 4,1 δισ. δολάρια

O Έλληνας μάνατζερ που διαχειρίζεται 4,1 δισ. δολάρια

Στα χέρια του Μάικλ Αγγελάκη η διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων $4,1 δισ. της Comcast.

Πριν ακόμη διαβεί το κατώφλι της πέμπτης δεκαετίας της ζωής του, ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Αγγελάκης ετοιμάζεται να καταγράψει στο βιογραφικό του άλλη μια σημαντική επαγγελματική επιτυχία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, είναι ο άνθρωπος στον οποίο η Comcast Corp πρόκειται να εμπιστευτεί τη διαχείριση των επενδυτικών της κεφαλαίων που αγγίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα 4,1 δισ. δολάρια. Ο ίδιος ανήκει ήδη στην οικογένεια της Comcast, της μεγαλύτερης εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης των ΗΠΑ, ασκώντας καθήκοντα οικονομικού διευθυντή και πλέον προορίζεται για την ανάληψη των «ηνίων» μιας νέας εταιρείας επενδύσεων του ομίλου, η οποία θα δραστηριοποιείται τόσο στην αμερικανική, όσο και στις διεθνείς αγορές.

Εκτός από την μακρόχρονη και εποικοδομητική συνεργασία με τον Μάικλ, οι ιδιοκτήτες της Comcast βασίζονται και στην αποδοχή που έχει λάβει ο Ελληνοαμερικανός μάνατζερ από την ίδια την αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2008 είχε επιλεγεί ως ένας εκ των καλυτέρων οικονομικών διευθυντών της Αμερικής και η ώρα για το επόμενο βήμα αναρρίχησης στην ιεραρχία του αμερικανικού κολοσσού φαίνεται πως έχει φτάσει.

Με σπουδές στο Κολέγιο Μπάμπσον, καθώς και στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ – με εξειδίκευση σε θέματα οικονομίας και επενδύσεων, ο Μάικλ έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους μάνατζερ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Όσο για τη νέα εταιρεία, πληροφορίες αναφέρουν πως θα εστιάζει την προσοχή της σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν έντονα αναπτυξιακό προσανατολισμό. Το αρχικό κεφάλαιο με το οποίο θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της υπολογίζεται στα 4,1 δισ δολάρια, εκ των οποίων 40 εκατομμύρια δολάρια θα προέλθουν από το «πορτοφόλι» του κ. Αγγελάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει ενεργά στη μετοχική σύνθεση.

Ο 49χρονος μάνατζερ ως τα τέλη του 2014 ήταν αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της Ομόσπονδης Τράπεζας της Φιλαδέλφειας, η οποία μετέχει στην αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed). Η πρώτη επαφή με την Comcast έγινε πριν από 8 χρόνια, το 2007, στην ομάδα της οποίας προσχώρησε με την ιδιότητα του υπεύθυνου για τη συνολική ανάπτυξη του ομίλου, τις εσωτερικές και εξωτερικές σχέσεις, τη φορολογία και άλλα διοικητικά και εποπτικά θέματα. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στην Comcast ασκεί τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή των επενδυτικών εταιρειών Providence Equity Partners και Providence Growth Investors.

Επιπρόσθετα, στο παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Manufacturers Hanover Trust Company στη Νέα Υόρκη αλλά και διαχειριστής ενός από τα χαρτοφυλάκια μετοχών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας της εταιρείας.

Άλλωστε η εμπειρία του στα ΜΜΕ και στο χώρο της επικοινωνίας είναι μεγάλη, αφού έχει περάσει από τα διοικητικά συμβούλια εταιρειών, όπως η MGM Mirage, η Bresnan Communications, η Metro-Goldwyn-Mayer, η LanguageLine Solutions, αλλά και η Northland Cable Networks.