«Ο ελληνικός λαός έδωσε αυτό που μπορούσε να δώσει»

«Ο ελληνικός λαός έδωσε αυτό που μπορούσε να δώσει»

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το μήνυμα πως ο ελληνικός λαός έδωσε ότι έπρεπε να δώσει για να ξεπεραστεί η κρίση, δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο, και δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπούλιας, σε δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρομοίασε τις σημερινές θυσίες του ελληνικού λαού με τις θυσίες των αγωνιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940. Ηταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του κι ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση. Κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη: Βρούτσης: «Δεν θίγονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης»