Ο Έλον Μασκ δεν είναι ποτέ βαρετός

Ο Έλον Μασκ δεν είναι ποτέ βαρετός
dpatop - 01 December 2020, Berlin: Elon Musk, head of the space company SpaceX and Tesla CEO, comes to the Axel Springer Award ceremony. Musk will accept this year's Axel Springer Award. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa-pool/dpa Photo: AFP

του Aaron Pressman

Σε έναν ιδανικό κόσμο, ή τουλάχιστον σε εκείνον που «η μοίρα αγαπά την ειρωνεία», όπως ανέφερε φιλοσοφικά ο Έλον Μασκστις 31 Ιανουαρίου στο Clubhouse, η ετήσια έρευνα του Fortune για τους πιο υποεκτιμημένους και τους πιο υπερεκτιμημένους διευθύνοντες συμβούλους θα κατέληγε να δώσει την πρώτη θέση στον ηγέτη της Tesla και της SpaceX και στις δύο κατηγορίες. Αυτός θα ήταν ενδεχομένως ο τρόπος με τον οποίο θα ψήφιζα εγώ.

Αλλά υποψιάζομαι ότι οι χιλιάδες συμμετέχοντες στην ψηφοφορία μας επικεντρώθηκαν λίγο πολύ στην εικόνα του Musk, και όχι αρκετά στα επιτεύγματά του, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι δορυφόροι για ίντερνετ. Τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση στους underrated πίσω από τον Mark Zuckerberg και τον Jeff Bezos και ακριβώς πάνω από τον Jamie Dimon.

Ο Sriram Krishnan και η Aarthi Ramamurthy, οι οποίοι παρουσίαζαν την εκπομπή Good Time στο Clubhouse όπου εμφανίστηκε ο Musk, εξέτασαν επίσης το πρόσφατο ενδιαφέρον του Μασκγια το bitcoin (ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αντικατέστησε ολόκληρο το βιογραφικό του στο Twitter γράφοντας “#bitcoin” πριν από λίγες ημέρες). «Νομίζω ότι το bitcoin είναι πραγματικά στα πρόθυρα να γίνει αποδεκτό από τους ανθρώπους των χρηματοοικονομικών», δήλωσε ο Μασκστους οικοδεσπότες.

Και μετά, σε μια απίθανη συγκυρία, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood, Vlad Tenev. Ο Μασκτον πίεσε να απαντήσει στο γιατί η Robinhood μείωσε τις συναλλαγές της GameStop και άλλων εταιρειών. Ο Tenev κατηγόρησε τον φορέα που είναι υπεύθυνος για την εκκαθάριση των συναλλαγών, την National Securities Clearing Corp., ή NSCC, η οποία είπε ότι απαιτούσε επιπλέον 3 δισεκατομμύρια δολάρια στη μέση της νύχτας την Τετάρτη.

«Είναι κάποιος που σε κρατά όμηρο;», ρώτησε ο Musk. «Μιλά ανοικτά, φίλε … συνέβη κάτι ύποπτο εδώ;» ζήτησε να μάθει ο Musk.

«Δεν θα υπονοούσα ότι παίχτηκε κάτι ύποπτο εκ μέρους της NSCC», απάντησε ο Tenev. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση – έπρεπε να συμμορφωθούμε με τις κανονιστικές απαιτήσεις των κεφαλαίων μας».

Στο τέλος, το Clubhouse προσπάθησε να αντιμετωπίσει την πλημμυρίδα των χρηστών που προσπαθούσαν να ακούσουν τη συνέντευξη του Μασκζωντανά. Καθώς η ηλεκτρονική αίθουσα της εκπομπής Good Time έφτασε τη χωρητικότητα της των περίπου 5.000 ακροατών, μερικοί άνθρωποι κατέφυγαν στη ζωντανή ροή της ομιλίας από την εφαρμογή Clubhouse στα τηλέφωνά τους μέσω πιο ισχυρών πλατφορμών όπως το YouTube.

Αλλά τίποτε από αυτά δεν πτόησε ή επιβράδυνε τον Musk, ο οποίος συνέχισε να μιλάει. Όπως θα έλεγε και η αγαπημένη μου κινηματογραφική ηρωίδα / αστυνομική ερευνήτρια Catherine Banning: Δεν είσαι βαρετός, αυτό το αναγνωρίζω.

 

Πηγή: Fortune.com