O Έλον Μασκ δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς

O Έλον Μασκ δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς
epa08855472 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses after arriving on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/HANNIBAL HANSCHKE / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολ. δώρισε ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ. Πιο συγκεκριμένα, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο στις 19 και 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ, δώρισε μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αν μη τι άλλο, με την αξία των μετοχών να αγγίζουν το ποσό των 5,7 δισ. δολ., πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στην Ιστορία. Σημειώνεται πως η δωρεά πραγματοποιήθηκε εν μέσω μεγάλης έντασης και εκατέρωθεν αντεγκλήσεων του Έλον Μασκ με τους γνωστούς πολιτικούς Μπέρνι Σάντερς και Ελίζαμπεθ Γουόρεν για τα… πλούτη του.

Την ίδια στιγμή, ο ιδρυτής της Tesla πρότεινε να πουλήσει τις μετοχές του, αν ο ΟΗΕ απεδείκνυε ότι θα μπορούσε με το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό να λύσει το ζήτημα της πείνας παγκοσμίως.

Πάντως, το Bloomberg υπολόγισε τον Δεκέμβριο ότι ο Μασκ θα μπορούσε να χρωστάει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, λόγω της άσκησης από μέρους του ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού option το 2021, οπότε τυχόν δωρεά θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά.