Ο Έλον Μασκ δωρίζει 1 εκατ. δολάρια για να φυτέψει δέντρα και γίνεται… «Treelon»

Ο Έλον Μασκ δωρίζει 1 εκατ. δολάρια για να φυτέψει δέντρα και γίνεται… «Treelon»
Ο ιδρυτής της Tesla και της Solar City είδε μια καμπάνια δενδροφύτευσης να «τρέχει» στο Twitter και αποφάσισε να συνεισφέρει.

Μέσα από ένα μήνυμά του στο Twitter, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη δωρεά 1 εκατ. δολαρίων για τη δενδροφύτευση 1 εκατ. δέντρων, στην καμπάνια #TeamTrees, του εκατομμυριούχου Youtuber Τζίμι Ντόναλντσον, γνωστού και ως MrBeast.

Ο ιδρυτής της Tesla και της Solar City είδε την καμπάνια να «τρέχει» στο Twitter και αφού ρώτησε τι είδους δέντρα θα φυτευθούν και που, ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στην καμπάνια με το αστρονομικό ποσό του 1 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο Ντόναλτσον ξεκίνησε την καμπάνια, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Arbor Day Foundation, για να γιορτάσει τους 20 εκατ. followers στο YouTube, μετά από προτροπή ενός φαν.

Πέρα από τον Έλον Μασκ, ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ έκανε δωρεά 150.000 δολαρίων, ενώ το YouTube ανακοίνωσε πως θα δώσει 1 εκατ. δολάρια στο επόμενο εκατομμύριο που θα συγκεντρωθεί.

Ανάμεσα στους δωρητές βρίσκεται και ο πρώην μηχανικός της NASA, Μαρκ Ρόμπερ, ο Youtuber Τζέφρι Σταρ και ο μουσικός Άλαν Γουόκερ. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, η καμπάνια είχε συγκεντρώσει 8 εκατ. δολάρια, με 1 δολάριο να αντιστοιχεί σε ένα δέντρο.