Ο Έλον Μασκ δωρίζει στο Λος Άντζελες 1.200 αναπνευστήρες από την Κίνα

Ο Έλον Μασκ δωρίζει στο Λος Άντζελες 1.200 αναπνευστήρες από την Κίνα
epa07991614 Tesla CEO Elon Musk attends the awarding ceremony of 'Das Goldene Lenkrad' (lit. the Golden Steering Wheel) in Berlin, Germany, 12 November 2019. For the 43rd time, the weekly 'BILD am SONNTAG' and the European AUTO BILD Group award the Europe's most important car prize - 'The Golden Steering Wheel'. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επιχειρηματίας είχε χαρακτηρίσει τον πανικό αναφορικά με την επιδημία «βλακώδη» και είχε πει ότι τα παιδιά έχουν «ουσιαστικά ανοσία», παρά τις περιπτώσεις παιδιών που νοσούν σοβαρά.

των Sophie Alexander & Blake Schmidt, Bloomberg

Ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla Inc. και μέχρι πρότινος αμφισβητίας της σοβαρότητας του κορωνοϊού, δώρισε πάνω από 1.000 αναπνευστήρες σε αξιωματούχους του Λος Άντζελες για να καλυφθεί η ζήτηση για τον σχετικό εξοπλισμό, σε μια περίοδο όπου η πανδημία γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε τουϊτάρισμά του ότι προμηθεύτηκε 1.255 αναπνευστήρες από την Κίνα την περασμένη εβδομάδα και κανόνισε να μεταφερθούν αεροπορικών στο Λος Άντζελες. Ο ίδιος ευχαρίστησε το προσωπικό της Tesla και τους τελωνειακούς υπαλλήλους στην Κίνα και στο Λος Άντζελες για τη βοήθεια τους.

«Τα κατάφερε ο Έλον Μασκ. Σας είπα πριν από λίγες μέρες ότι το πιθανότερο ήταν να φέρει 1.000 αναπνευστήρες αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, την περασμένη Δευτέρα. «Οι αναπνευστήρες έφτασαν στο Λος Άντζελες και ο Έλον Μασκ συνεργάζεται ήδη με τα νοσοκομεία και άλλους φορείς ώστε να παραδοθούν άμεσα. Πρόκειται για μια ηρωική προσπάθεια».

Η κίνηση αυτή του Μασκ έρχεται στον αντίκτυπο ενός «τιτιβίσματός» του όπου αμφισβητούσε ανοιχτά το κατά πόσο θα μπορούσε να προκύψει έλλειψη αναπνευστήρων. Ο επιχειρηματίας είχε επίσης χαρακτηρίσει τον πανικό αναφορικά με την επιδημία «βλακώδη» και είχε πει ότι τα παιδιά έχουν «ουσιαστικά ανοσία», παρά τις περιπτώσεις παιδιών που νοσούν σοβαρά.

Η Tesla είναι η δεύτερη εταιρεία, μετά την General Motors Co., που προσφέρει αναπνευστήρες αφότου ένας πελάτης της Tesla προέτρεψε τον Μασκ να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο της εταιρείας για την κατασκευή αναπνευστήρων. Όπως ανέφερε ο Newsom, διάφορες εταιρείες με έδρα στην Καλιφόρνια έχουν προσφερθεί να διαθέσουν τις εγκαταστάσεις τους για να παραχθούν ιατρικές μπλούζες ενώ ο ίδιος συζητά με παρόχους την προοπτική τρισδιάστατης εκτύπωσης μασκών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα, η Πολιτεία θα χρειαστεί 50.000 νοσοκομειακές κλίνες παραπάνω απ’ όσες διαθέτει για να καλύψει τις ανάγκες της καθώς η πανδημία του κορονοϊού επεκτείνεται. Για το προσωπικό που θα απασχοληθεί στις επιπλέον αυτές υποδομές, ο Newsom δήλωσε ότι η Πολιτεία θα επιδιώξει να αγοράσει 1 δισ. γάντια και πάνω από 500 εκατ. μάσκες.

«Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους» κατέληξε ο Newsom.