Ο Έλον Μασκ δωρίζει στο Λος Άντζελες 1.200 αναπνευστήρες από την Κίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο επιχειρηματίας είχε χαρακτηρίσει τον πανικό αναφορικά με την επιδημία «βλακώδη» και είχε πει ότι τα παιδιά έχουν «ουσιαστικά ανοσία», παρά τις περιπτώσεις παιδιών που νοσούν σοβαρά.

των Sophie Alexander & Blake Schmidt, Bloomberg

Ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla Inc. και μέχρι πρότινος αμφισβητίας της σοβαρότητας του κορωνοϊού, δώρισε πάνω από 1.000 αναπνευστήρες σε αξιωματούχους του Λος Άντζελες για να καλυφθεί η ζήτηση για τον σχετικό εξοπλισμό, σε μια περίοδο όπου η πανδημία γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε σε τουϊτάρισμά του ότι προμηθεύτηκε 1.255 αναπνευστήρες από την Κίνα την περασμένη εβδομάδα και κανόνισε να μεταφερθούν αεροπορικών στο Λος Άντζελες. Ο ίδιος ευχαρίστησε το προσωπικό της Tesla και τους τελωνειακούς υπαλλήλους στην Κίνα και στο Λος Άντζελες για τη βοήθεια τους.

«Τα κατάφερε ο Έλον Μασκ. Σας είπα πριν από λίγες μέρες ότι το πιθανότερο ήταν να φέρει 1.000 αναπνευστήρες αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, την περασμένη Δευτέρα. «Οι αναπνευστήρες έφτασαν στο Λος Άντζελες και ο Έλον Μασκ συνεργάζεται ήδη με τα νοσοκομεία και άλλους φορείς ώστε να παραδοθούν άμεσα. Πρόκειται για μια ηρωική προσπάθεια».

Η κίνηση αυτή του Μασκ έρχεται στον αντίκτυπο ενός «τιτιβίσματός» του όπου αμφισβητούσε ανοιχτά το κατά πόσο θα μπορούσε να προκύψει έλλειψη αναπνευστήρων. Ο επιχειρηματίας είχε επίσης χαρακτηρίσει τον πανικό αναφορικά με την επιδημία «βλακώδη» και είχε πει ότι τα παιδιά έχουν «ουσιαστικά ανοσία», παρά τις περιπτώσεις παιδιών που νοσούν σοβαρά.

Η Tesla είναι η δεύτερη εταιρεία, μετά την General Motors Co., που προσφέρει αναπνευστήρες αφότου ένας πελάτης της Tesla προέτρεψε τον Μασκ να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο της εταιρείας για την κατασκευή αναπνευστήρων. Όπως ανέφερε ο Newsom, διάφορες εταιρείες με έδρα στην Καλιφόρνια έχουν προσφερθεί να διαθέσουν τις εγκαταστάσεις τους για να παραχθούν ιατρικές μπλούζες ενώ ο ίδιος συζητά με παρόχους την προοπτική τρισδιάστατης εκτύπωσης μασκών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα, η Πολιτεία θα χρειαστεί 50.000 νοσοκομειακές κλίνες παραπάνω απ’ όσες διαθέτει για να καλύψει τις ανάγκες της καθώς η πανδημία του κορονοϊού επεκτείνεται. Για το προσωπικό που θα απασχοληθεί στις επιπλέον αυτές υποδομές, ο Newsom δήλωσε ότι η Πολιτεία θα επιδιώξει να αγοράσει 1 δισ. γάντια και πάνω από 500 εκατ. μάσκες.

«Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους» κατέληξε ο Newsom.