Ο Έλον Μασκ επιμένει: Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να εργαστείς στην Tesla

Ο Έλον Μασκ επιμένει: Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να εργαστείς στην Tesla
epa06071803 Tesla CEO Elon Musk reacts during a press conference at the Adelaide Oval in Adelaide, South Australia, Australia, 07 July 2017. Tesla will partner with French renewable energy developer Neoen to build the world's biggest Lithium Ion Battery, a 100MW battery that will be built in James Town, the South Australian government announced on the day. EPA/BEN MACMAHON AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Τι έχει μεγαλύτερη σημασία σε έναν υποψήφιο υπάλληλο, σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Tesla;

Στην άποψή του πως «δεν χρειάζεται κανείς πτυχίο για να δουλέψει στην Tesla» εμμένει ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Πρόκειται για μια πάγια θέση του, την οποία ωστόσο επανέλαβε την περασμένη Κυριακή, ανεβάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter.

«Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να εργαστείς στην Tesla», ήταν το tweet του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Τι είχε πει το 2014

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2014, ο ισχυρός άντρας της Tesla είχε δηλώσει πως αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο σε έναν υποψήφιο υπάλληλο της Tesla είναι οι «εξαιρετικές του ικανότητες», παρά ένα πτυχίο από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο.

«Κάποιος που έχει εξαιρετικές ικανότητες πάνω σε κάτι, αυτό θα το συνεχίσει και στο μέλλον», είχε δηλώσει τότε ο Μασκ, μιλώντας στο γερμανικό Auto Bild.

«Εάν κάποιος έχει αποφοιτήσει από ένα πανεπιστήμιο, σημαίνει ότι σίγουρα είναι ικανός για πολλά πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι και το ζητούμενο. Δείτε για παράδειγμα ανθρώπους όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στιβ Τζομπς… Δεν είχαν αποφοιτήσει από κανένα πανεπιστήμιο, αλλά εάν σου δινόταν η ευκαιρία να το κάνεις, θα το έκανες χωρίς δεύτερη σκέψη!», είχε εξηγήσει ο Μασκ.

Μάλιστα είχε αποκαλύψει τότε, πως όταν διεξάγει συνεντεύξεις, αναζητώντας υποψήφιους υπαλλήλους για την εταιρεία του, τους ρωτάει όλους ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα: Πώς έχουν λύσει τα δυσκολότερα προβλήματα που συνάντησαν στην καριέρα τους.

Για την ιστορία, ο Μασκ έχει πτυχίο φυσικής και οικονομικών από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.