Βόμβα από τον Έλον Μασκ: Προσφέρει 41,39 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter

Βόμβα από τον Έλον Μασκ: Προσφέρει 41,39 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter
Elon Musk's Twitter profile displayed on a computer screen and Twitter logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on April 9, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η πρόταση Μασκ είναι στα 54,20 δολ. ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει premium 38% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου

Tην εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει ο  ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, αλλά και της διαστημικής Space X, Έλον Μασκ, έναντι συνολικά 41,39 δισ. δολ. μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές. 

Ειδικότερα, η πρόταση του Μασκ είναι στα 54,20 δολ. ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει premium 38% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν γίνει γνωστό ότι ο επικεφαλής της Tesla απέκτησε μερίδιο σχεδόν 10% στην εταιρεία. 

Η μετοχή του Twitter έκλεισε χθες στα 45,85 δολ. ενώ μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς καταγράφει άλμα 12% στα 51,3 δολ. 

Ο Μασκ, 50 ετών σήμερα, κατέθεσε την προσφορά του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) την Πέμπτη. 

«Προτίθεμαι να αγοράσω το 100% του Twitter για $54,20 ανά μετοχή σε μετρητά, ένα premium 54% από την ημέρα πριν ξεκινήσω να επενδύω στο Twitter και 38% από την ημέρα πριν τη δημόσια ανακοίνωση της επένδυσής μου. Η προσφορά μου είναι η καλύτερη και η τελική μου πρόταση και εάν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος» αναφέρει στην επιστολή του προς τη SEC.

Υπενθυμίζεται πως o επιχειρηματίας είναι ένας από τους πλέον ένθερμους αλλά δημοφιλείς φαν του Twitter, δημοσιεύοντας συχνά πυκνά memes, αστειευόμενος για τους περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους του.

Ο Μασκ μπορεί να αντέξει οικονομικά την εξαγορά του Twitter. Αυτή τη στιγμή η περιουσία του είναι περίπου 260 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire’s Index.

Σημειώνεται ότι προσέλαβε τη Morgan Stanley ως σύμβουλό του για την εξαγορά. Η τιμή προσφοράς περιλαμβάνει επίσης τον αριθμό 420, ευρέως αναγνωρισμένο ως κωδικοποιημένη αναφορά στη μαριχουάνα.