Ο Έλον Μασκ συγκεντρώνει ποσό-μαμούθ για να εξαγοράσει το Twitter

Ο Έλον Μασκ συγκεντρώνει ποσό-μαμούθ για να εξαγοράσει το Twitter
Elon Musk's Twitter profile displayed on a computer screen and Twitter logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on April 9, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πώς θα συγκεντρώσει ποσό 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την προσφορά του για εξαγορά του Twitter, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla προωθεί μια συμφωνία που θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές με μόχλευση στην ιστορία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o Μασκ έχει αντλήσει 25,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων – συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι των μετοχών του στην Tesla – από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής τη Morgan Stanley, τον οικονομικό του σύμβουλο. Ξεχωριστά, είπε ότι θα παράσχει προσωπικά 21 δισ. δολάρια για τη συμφωνία, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη.

Το σχέδιο χρηματοδότησης έρχεται αφότου ο Μασκ έκανε μια προσφορά 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Twitter με στόχο να το βγάλει από το χρηματιστήριο, μια προσφορά στην οποία η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Το Twitter προσέλαβε ως συμβούλους της την JPMorgan Chase και την Goldman Sachs.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συμφώνησε ομόφωνα να εφαρμόσει το λεγόμενο «χάπι δηλητήριο», έναν ελιγμό που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει τον Μασκ να δημιουργήσει μερίδιο μεγαλύτερο του 15% στην ανοιχτή αγορά.