Ο Έλον Μασκ συνεχίζει την κόντρα του με τον Πούτιν με «καρφιά» για την περιουσία του

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει την κόντρα του με τον Πούτιν με «καρφιά» για την περιουσία του
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λέει ότι μάλλον δεν είναι τελικά στην κορυφή.

Στη θεωρία ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος στον κόσμο, όμως ο ίδιος πιστεύει ότι κάποιος άλλος είναι στην πραγματικότητα ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη περιουσία.

Ποιος είναι όμως αυτός;

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέει ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX.

«Πραγματικά πιστεύω ότι ο Πούτιν είναι κατά πολύ πλουσιότερος από μένα», είπε ο Μασκ σε συνέντευξή του στον Alex Springer, CEO της μητρικής εταιρείας του Business Insider.

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς ο Μασκ ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος στην κούρσα για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με την περιουσία του να φτάνει το περασμένο Σάββατο τα 270 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Πόσο όμως αξίζει ο Πούτιν; Κανείς δεν ξέρει.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος γνωρίζει πόση είναι η πραγματική περιουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν;

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο μισθός του Πούτιν φτάνει τα 140.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ στην ιδιοκτησία του βρίσκεται ένα διαμέρισμα 72 τμ., ένα τροχόσπιτο και τρία αυτοκίνητα.

Όμως ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Φημολογείται ότι ο Πούτιν διαθέτει μια έπαυλη άνω των 17.000 τμ. σε έναν λόφο με θέα τη Μαύρη Θάλασσα, με εκτιμόμενη αξία το 1,4 δισ. δολάρια.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ο Πούτιν είναι ιδιοκτήτης αυτού του ακινήτου, όμως Ρώσοι αναλυτές δηλώνουν ότι πρόκειται για ψέμα αφού κανένας επιχειρηματίας δεν διαθέτει πράκτορες της FSB στην φρουρά των σπιτιών τους, ούτε απαγορεύονται όλες οι πτήσεις πάνω από τις κατοικίες τους.

Πέρα από όλα αυτά, όπως είχε αποκαλυφθεί από τα περίφημα Panama Papers, ένα περίπλοκο δίκτυο από μυστικές off shore εταιρείες έκλεισε εμπορικές συμφωνίες και δάνεια για λογαριασμό του Πούτιν που έφτασαν το 2016 τα 2 δισ. δολάρια.

Ο ίδιος ο Πούτιν έχει αρνηθεί όλα τα παραπάνω, και απαντά ότι όντως είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, όχι όμως για τα χρήματα που διαθέτει, αλλά για τη «συλλογή συναισθημάτων».

«Είμαι πλούσιος γιατί οι πολίτες της Ρωσίας με έχουν εμπιστευτεί δύο φορές να ηγηθώ αυτό το μεγάλο έθνος. Αυτό είναι ο μεγαλύτερος πλούτος για μένα», πιστεύεται ότι έχει δηλώσει.

Είτε είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είτε όχι, «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να καταλάβει την Ουκρανία», είπε στην ίδια συνέντευξη ο Μασκ. «Αυτό είναι τρέλα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Ο Έλον Μασκ προκαλεί τον Πούτιν σε…μονομαχία