Ο Έλον Μασκ τερματίζει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter

Ο Έλον Μασκ τερματίζει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης...

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter Inc, επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Πιο αναλυτικά, οι δικηγόροι του Μασκ ανέφεραν ότι το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλαπλά αιτήματα για πληροφορίες αναφορικά με ψεύτικους ή ανεπιθύμητους λογαριασμούς στην πλατφόρμα, κάτι που είναι θεμελιώδες για την επιχειρηματική απόδοση της εταιρείας.

«Το Twitter παραβιάζει ουσιωδώς πολλαπλές διατάξεις αυτής της Συμφωνίας, φαίνεται να έχει κάνει ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις στις οποίες βασίστηκε ο κ. Μασκ κατά τη σύναψη της Συμφωνίας Συγχώνευσης», αναφέρεται στην κατάθεση.

Οι όροι της συμφωνίας απαιτούν τώρα από τον Μασκ να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια πρόστιμο διάλυσης εάν δεν ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είχε απειλήσει πως θα μπλοκάρει τη συμφωνία εκτός εάν η εταιρεία αποδείξει ότι οι λογαριασμοί spam και bot ήταν λιγότεροι από το 5% των χρηστών που βλέπουν διαφημίσεις στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια μακρά παρατεταμένη δικαστική διαμάχη μεταξύ του δισεκατομμυριούχου και της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.