Ο Έλον Μασκ θέλει να βάλει δορυφορικό ίντερνετ στην…Τόνγκα

Ο Έλον Μασκ θέλει να βάλει δορυφορικό ίντερνετ στην…Τόνγκα
«Όταν υπάρξει επιβεβαίωση µιας εύλογης (~50%) χρήσης καθαρής ενέργειαςαπό τους εξορύκτες µε θετική µελλοντική τάση, η Tesla θα αρχίσει να δέχεται ξανά Bitcoin στις συναλλαγές της». Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sρace Exploration Technologies Corp. Έλον Μασκ προσφέρεται να στείλει τερματικά διαδικτύου Starlink στην Τόνγκα μετά από την υποβρύχια έκρηξη ηφαιστείου και το επακόλουθο τσουνάμι που διέκοψε τις συνδέσεις επικοινωνίας.

Ο Μασκ απάντησε στο Twitter σε ρεπορτάζ του Reuters ότι οι πλήρεις υπηρεσίες δικτύου δεν θα αποκατασταθούν στην Τόνγκα για τουλάχιστον έναν μήνα μετά την απενεργοποίηση ενός υποθαλάσσιου καλωδίου λόγω των καταστροφών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SρaceX είπε ότι αναζητούσε «σαφή επιβεβαίωση» από την Τόνγκα εάν χρειάζεται τα τερματικά, επειδή η αποστολή τους θα ήταν «δύσκολο πράγμα», καθώς δεν υπήρχαν αρκετοί δορυφόροι με συνδέσεις λέιζερ. Υπάρχουν επίσης ήδη δορυφόροι που εξυπηρετούν την περιοχή, πρόσθεσε.

Ο Μασκ απάντησε σε έναν χρήστη του Twitter που δημοσίευσε μια επιστολή από το μέλος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας Shane Reti ζητώντας Starlink επικοινωνίες για την Τόνγκα.

Στον απόηχο της ηφαιστειακής έκρηξης και του τσουνάμι το περασμένο Σάββατο, οι επικοινωνίες με την κυβέρνηση της Τόνγκα εξακολουθούσαν να επηρεάζονται τη Δευτέρα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.