Ο Έλον Μασκ ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολ.

Ο Έλον Μασκ ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla αξίας 5 δισ. δολ.
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπενθυμίζεται πως μετά τη «δημοσκόπηση» Μασκ το περασμένο Σαββατοκύριακο η μετοχή της Tesla βυθίστηκε 17%

Μετοχές της Tesla αξίας πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια φέρεται να ξεφορτώθηκε ο ιδρυτής και CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας Ελον Μασκ, λίγες ημέρες μετά από ανάρτησή του στο Twitter μέσω της οποίας ζητούσε τη γνώμη των χρηστών για το αν πρέπει και αξίζει να πωλήσει το 10% των μετοχών που είχε χαρτοφυλάκιό του.

Στην πρώτη του πώληση μετοχών από το 2016, το Trust του Μασκ πούλησε σχεδόν 3,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πούλησε επίσης άλλες 934.000 μετοχές αντίο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά από άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης για την απόκτηση σχεδόν 2,2 εκατομμυρίων μετοχών.

Τα 4,5 εκατομμύρια μετοχές ισοδυναμούν με το 3% των συνολικών συμμετοχών του στην κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που αποτελεί το τεράστιο μέρος της περιουσίας του, η οποία υπολογίζεται στα 281,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη «δημοσκόπηση» Μασκ το περασμένο Σαββατοκύριακο η μετοχή της Tesla βυθίστηκε 17%, με το sell-off να θέτει σε κίνδυνο τη θέση της εταιρείας στο κλαμπ του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, την Τετάρτη 10  Νοεμβρίου ανέκαμψε σημειώνοντας κέρδη 4,3%.

Οι πωλήσεις που σχετίζονται με δικαιώματα προαίρεσης προγραμματίστηκα τον Σεπτέμβριο μέσω ενός σχεδίου διαπραγμάτευσης που επιτρέπει σε στελέχη της εταιρείας να πραγματοποιούν προσχεδιασμένες συναλλαγές σύμφωνα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.