Ο επικεφαλής της Zalando παραιτείται για να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της γυναίκας του

Ο επικεφαλής της Zalando παραιτείται για να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της γυναίκας του
epa08868021 (FILE) - Zalando board members (L-R) David Schneider, Robert Gentz and Rubin Ritter speak during the annual shareholders meeting of Zalando SE in Berlin, Germany 31 May 2016 (reissued 07 December 2020). Rubin Ritter, CEO of fashion site Zalando, on 07 December 2020 announced he was stepping down in May 2021 to support his wife's career. EPA/BRITTA PEDERSEN GERMANY OUT *** Local Caption *** 52790689 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου. Η σύζυγός μου και εγώ συμφωνήσαμε ότι για τα επόμενα χρόνια, οι επαγγελματικές της φιλοδοξίες πρέπει να έχουν προτεραιότητα», δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ιστότοπου μόδας της Ευρώπης.

Ο συν-διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ιστότοπου μόδας της Ευρώπης, Zalando, παραιτείται για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και να επικεντρωθεί στην καριέρα της συζύγου του, ανακοίνωσε την Κυριακή σε απευθείας σύνδεση η εταιρεία στο Βερολίνο.

Ο Rubin Ritter μοιραζόταν τον κορυφαίο ρόλο μαζί με δύο άλλους διευθύνοντες συμβούλους από το 2010. Και οι δύο θα παραμείνουν.

Ο Ritter επιβλέπει τη στρατηγική και τις επικοινωνίες στην εταιρεία, η οποία αποτιμάται σε περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

Θα παραιτηθεί στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση τον Μάιο του 2021. Η τρέχουσα σύμβασή του πρόκειται να λήξει τον Νοέμβριο του 2023.

«Θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου. Η σύζυγός μου και εγώ συμφωνήσαμε ότι για τα επόμενα χρόνια, οι επαγγελματικές της φιλοδοξίες πρέπει να έχουν προτεραιότητα».

Η δήλωση δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύζυγό του ή την καριέρα της. Η εταιρεία αρνήθηκε να κατονομάσει τη γυναίκα του Ritter ή να αποκαλύψει το επάγγελμά της στο BBC. Το Business Insider απευθύνθηκε στη Zalando για κάποιο σχόλιο.

Ο Ritter πρόσθεσε ότι θέλει να ασχοληθεί με νέα ενδιαφέροντα πέρα από την Zalando, αλλά περιέγραψε το χρόνο που εργάστηκε εκεί ως «δώρο και προνόμιο».

Η εταιρεία έχει αναπτυχθεί μαζικά από την ίδρυσή της το 2008 και έγινε το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα μόδας στην Ευρώπη.

Έχει τώρα περίπου 14.000 υπαλλήλους, πουλάει σε 17 χώρες και σημείωσε έσοδα 1,85 δισεκατομμύρια ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2020, μετά την άνοδο της ζήτησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Cristina Stenbeck, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Zalando, χαρακτήρισε το 2020 ως «αναμφισβήτητα την πιο εξαιρετική χρονιά της ιστορίας της Zalando» και ευχαρίστησε τον Ritter και την ευρύτερη ομάδα ηγεσίας που βοήθησε να επιτευχθεί αυτό.

Το διοικητικό συμβούλιο τρέφει τον «υψηλότερο σεβασμό για το προσωπικό κίνητρο» πίσω από την απόφασή του να αποχωρήσει, είπε, και εκτιμά τη διαφάνεια και την ειλικρίνειά του.