Ο Ερντογάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο ήττας και αποχώρησής του

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο ήττας και αποχώρησής του
epa09553471 Turkish President Recep Tayyip Erdogan arrives for the G20 Leaders' Summit at La Nuvola Congress Centre in Rome, Italy, 30 October 2021. The Group of Twenty (G20) Heads of State and Government Summit will be held in Rome on 30 and 31 October 2021. EPA/ETTORE FERRARI / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρόλο που η τουρκική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και η λίρα καταρρέει, ο Ερντογάν υπόσχεται στον λαό καλύτερες μέρες.

Ιστορική αναδρομή στην περίοδο διακυβέρνησης της Τουρκίας από το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του οποίου ηγείται και στη συνέχεια από τον ίδιο ως αρχηγό του κράτους έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στη χώρα.

“Οτιδήποτε καλό και όμορφο βρήκαμε, το προστατέψαμε και το αναπτύξαμε”, ανέφερε ο ηγέτης της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε δε στην Τροία, λέγοντας ότι “είναι το σύμβολο από το παρελθόν που εκπροσωπεί κι εμάς, όπως όλους τους λαούς που έζησαν στην Ανατολία. Η Ομήρου Ιλιάδα εξηγεί έναν αγώνα του οποίου τα ίχνη φτάνουν στο σήμερα”.

Εκείνο το οποίο προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, ήταν πως για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για το ενδεχόμενο ήττας και αποχώρησής του στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές οι οποίες είνα προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023.

“Εάν ο λαός πει στο καλό κι έρθουν οι επόμενοι, ας γκρεμίσουν όσα χτίσαμε”, υπογράμμισε.

Παράλληλα, υποσχέθηκε για ακόμη μία φορά στον λαό της χώρας του “καλύτερες μέρες”, παρόλο που ο πληθωρισμός συνεχίζει να ταράζει ισχυρά την τουρκική οικονομία.